Ιστορική μέρα: Ξεκίνησε η αποστολή των εμβολίων στις χώρες της ΕΕ – Αντίστροφη μέτρηση για την επιχείρηση εμβολιασμού «Ελευθερία»

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Ιστορική μπορεί να χαρακτηριστεί η σημερινή ημέρα, καθώς ξεκίνησε η αποστολή των πρώτων δόσεων των εμβολίων στις χώρες της ΕΕ.

Την είδηση γνωστοποίησε η Κομισιόν με ανάρτησή της στο Twitter.

«Αφού πακετάραμε προσεκτικά τις δόσεις των προσφάτως εγκεκριμένων εμβολίων κατά του κοροναϊού, έφυγαν για τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτά τα εμβόλια θα φτάσουν σύντομα στους προορισμούς τους για να χρησιμοποιηθούν κατά τις «Μέρες Εμβολιασμού της ΕΕ» στις 27, 28 και 29 Δεκεμβρίου», αναφέρεται στο μήνυμα της Κομισιόν: 

Ο εφοδιασμός των κρατών-μελών της ΕΕ θα γίνει αναλογικά με τον πληθυσμό τους, με βάση τις συμφωνίες προαγοράς που έχει συνάψει κεντρικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τις εταιρείες-παραγωγούς των εμβολίων.

Η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων των Pfizer-BioNTech από την βελγική μονάδα παραγωγής στο Πουρς προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής, διεξάγεται υπό υψηλή αστυνομική επιτήρηση.

Φορτηγά ψυγεία φορτωμένα με τις παρτίδες των εμβολίων ξεκινούν από το εργοστάσιο της Pfizer και αναχωρούν υπό αστυνομική συνοδεία προς κατευθύνσεις που δεν αποκαλύπτονται, αναφέρει το ΑΠΕ.

Τα μέσα ενημέρωσης κρατούνται σε απόσταση, ώστε η επιχείρηση μεταφοράς των εμβολίων κατά της Covid-19 να γίνει με την μυστικότητα που επιβάλλουν λόγοι ασφαλείας.

Αντίστροφη μέτρηση για την «Ελευθερία»

Η εξέλιξη αυτή, δίνει το σήμα, ώστε να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για την επιχείρηση «Ελευθερία» στην χώρα μας.

Το σχέδιο «Ελευθερία» έχει στόχο να διασφαλίσει γρήγορα την ανοσολογική προστασία των πολιτών έναντι της απειλητικής λοίμωξης με τα οφέλη να είναι ατομικά και συλλογικά.