"Σείστηκε" η, παρά την απαγόρευση, ανοιχτή εκκλησία της Χίου και μετά συνελήφθη ο ιερέας

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Φέτος, η εξάπλωση του κορονοϊού σε όλο τον κόσμο είχε ως αποτέλεσμα οι λειτουργίες την Μεγάλη Εβδομάδα του Πάσχα να γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον πάτερ Χριστόφορο Γουρλή να τελέσει με την λαμπρότητα την Ακολουθία της πρώτης Αναστάσεως στη μεγαλύτερη ενορία της πόλης της Χίου, την Παναγία Ευαγγελίστρια. Ωστόσο έκανε ατόπημα, καθώς άφησε τις πόρτες του ναού ανοικτές.

Λίγο μετά τις 8.00 το πρωί του Σαββάτου και με τις καμπάνες να χτυπούν χαρμόσυνα, μετέφερε με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο -όπως συνηθίζει κάθε χρόνο- το μήνυμα της Ανάστασης το Θεανθρώπου, για να ακολουθήσει όμως ένταση στον προαύλιο χώρο της εκλησίας.

Πρωταγωνίστρια μία πιστή, με την τοπική ιστοσελίδα "politischios.gr" να αναφέρει ότι "αψήφησε τις απαγορεύσεις εισόδου στους Ιερούς Ναούς και θέλησε να εισέλθει στην Εκκλησία για να παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου.

Παρά τις ευγενικές συστάσεις των Αστυνομικών, η γυναίκα επιχείρησε να περάσει μέσα στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να την ωθούν έξω από αυτόν ενώ χτύπησε με το χέρι τον επικεφαλής Αστυνόμο που βρίσκονταν στο σημείο..."

Το σκηνικό έντασης που στήθηκε έξω από τον ναό προκάλεσε μάλιστα την αντίδραση του πάτερ Χριστόφορου Γουρλή που βγήκε από την εκκλησία και άρχισε να φωνάζει:

"Ρε παιδιά τι κάνετε; Αυτό λέγεται ανάσταση; Αίσχος. Αίσχος στην Πολιτεία, αίσχος στην Αστυνομία που χρησιμοποιεί βία σε μία γυναίκα. Αίσχος παιδιά.

Ήρθα να σας δώσω ευλογία και χρησιμοποιείτε τις χειροπέδες σε μία γυναίκα". Λίγα λεπτά ωστόσο μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Ασφάλεια Χίου προχώρησε στη σύλληψη του ιερέα, με την τοπική ιστοσελίδα να αναφέρει χαρακτηριστικά:

"Οι Αστυνομικοί συνέλαβαν τον Ιερέα επειδή λειτουργούσε με ανοιχτές τις πόρτες του Ιερού Ναού, κάτι που αντίκειται στις απαγορευτικές διατάξεις, ενώ αργότερα μέσα στην ημέρα αναμένεται να παρουσιαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου, όπου εκεί θα αποφασιστεί αν θα του απαγγελθούν κατηγορίες".

news247