Έρευνα από την Αρχιεπισκοπή για παράνομη Θεία Μετάληψη σε εκκλησία στο Κουκάκι

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Ανακοίνωση για το περιστατικό παράνομης Θείας Μετάληψης από ιερέα στο Κουκάκι εξέδωσε σε αυστηρό ύφος η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, τονίζοντας ότι θα διενεργήσει έρευνα.

Η Αρχιεπισκοπή υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή της ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς και πρέπει να ακολουθούνται οι οδηγίες και όλες οι υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της πολιτείας, αναφορικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες. Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως. Η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοιού».

metalipsi koukaki

Το περιστατικό

Ιερέας της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στο Κουκάκι πρόσφερε τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς, κυρίως μεγάλης ηλικίας από την πίσω πόρτα του ναού. Οι γείτονες και οι περαστικοί αντέδρασαν με οργή, ζητώντας από τον ιερέα να διακόψει την παράνομη δραστηριότητά του αλλά απτόητος ο κληρικός απαντούσε «όχι, είναι νόμιμο αυτό που κάνω». Η διαδικασία της Θείας Κοινωνίας συνεχίστηκε για πολύ ώρα, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των περιοίκων.

Την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα ζήτησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά τα περιστατικά με τη Θεία Κοινωνία σε εκκλησίες σε Κουκάκι, αλλά  και Κέρκυρα, και ενώ τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού είναι σε πλήρη ισχύ.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, να υπάρξει παρέμβαση, δηλώνοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις εισαγγελικές Αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες».