Μήνυμα ελπίδας & αισιοδοξίας: Αποσωληνώθηκαν για 1η φορά 3 ασθενείς. Εξιτήριο στη θετική στον κορωνοϊό μητέρα που γέννησε υγιέστατο αγοράκι.

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας αποτελεί το γεγονός ότι τρεις ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ του “Σωτηρία” αποσωληνώθηκαν.

Η κατάστασή τους, τις προηγούμενες ημέρες, είχε επιδεινωθεί και χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Η εξέλιξη όμως ήταν θετική και οι γιατροί έκριναν ότι μπορούν να τους αποσωληνώσουν. Κάτι που, όντως, έπραξαν με επιτυχία.

Πρόκειται για τους πρώτους ασθενείς που αποσωληνώνονται από Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην Ελλάδα και το γεγονός αποτελεί μια νίκη τόσο των γιατρών όσο και του υπόλοιπου ιατρικού προσωπικού που καθημερινά δίνουν μια σκληρή μάχη απένταντι στον κορωνοϊό.

Στις ΜΕΘ μπαίνουν ασθενείς με κορωνοϊό των οποίων η κατάσταση υγείας επιδεινώνεται, ενώ διασωληνώνονται εκείνοι που χρειάζονται περαιτέρω υποστήριξη, λόγω των σοβαρών επιπλοκών του ιού.

Εξιτήριο στη θετική στον κορωνοϊό μητέρα που γέννησε υγιέστατο αγοράκι. 

Εξιτήριο παίρνει από το Νοσοκομείο «Αττικόν» η πρώτη γυναίκα στην Ελλάδα θετική στον κορωνοϊό που γέννησε στις 18 Μαρτίου ένα υγιέστατο αγοράκι.

Και οι δύο είναι σε άριστη κατάσταση. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο η μητέρα μετά από δύο αρνητικά τεστ μπορεί να πάρει εξιτήριο και να πάει σπίτι της μαζί με το μωράκι της, το οποίο και στο πρώτο τεστ που έγινε και τα αποτελέσματα της rt-PCR, ήταν αρνητικά για COVID-19, κάτι που κάνει τους γιατρούς να ελπίζουν ότι η μετάδοση του Covid-19 δεν γίνεται διαπλακουντιακά στη διάρκεια της κύησης.

Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40ή εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Όταν παρουσίασε συμπτώματα γρίπης (πυρετό, βήχα) ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ και της συστήθηκε να μεταβεί στο «Αττικό» Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού.

Η γυναίκα καθώς και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19. Η περάτωση του τοκετού κρίθηκε επιβεβλημένο να γίνει με καισαρική τομή λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου (βάρος γέννησης νεογνού 4.140 γραμμάρια).

Η μητέρα μεταφέρθηκε σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Στο Νοσοκομείο «Αττικόν» παραμένει για παρακολούθηση η δεύτερη γυναίκα θετική στον COVID-19 που γέννησε επίσης ένα υγιέστατο αγοράκι.