8ος νεκρός από τον κορονοϊό στην Ελλάδα - Προσαγωγές ατόμων από «τζαμί» στου Ζωγράφου - Γλέντια από Ρομά που αψηφούν τα μέτρα - Προβληματισμός με αλλοδαπούς

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Ένας 80χρονος είναι ο 8ος νεκρός από κορονοϊό στην χώρα μας. Είναι ο δεύτερος νεκρός σε μια ημέρα στην Ελλάδα. Έπασχε από υποκείμενο νόσημα.

Δυο νεκρούς μετράει σε μια ημέρα μετράει από τον κορονοϊό η Ελλάδα. Έτσι, ο αριθμός των νεκρών σε μια ημέρα φτάνει τους 8. Ο όγδοος νεκρός είναι ένας 80χρονος άνδρας ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Προσαγωγές ατόμων από συνάθροιση σε «τζαμί» στου Ζωγράφου

Σε προσαγωγή ατόμων από άτυπο «τζαμί» μουσουλμάνων στου Ζωγράφου προχώρησε το μεσημέρι της Παρασκευής η ΕΛΑΣ λόγω ανυπακοής στις εντολές για την αποφυγή των συναθροίσεων για τον κοροναϊό.

Οι αλλοδαποί έχουν οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής,

Την ίδια ώρα η ΕΛΑΣ εστιάζει το ενδιαφέρον της σε περιοχές της δυτικής Αττικής όπου κάθε Σαββατοκύριακο πραγματοποιούνται πολλά γλέντια από Ρομά που όπως φανηκε από τους τελευταίους ελέγχους δεν ακολουθούν τις υποδείξεις για περιορισμό των συναθροίσεων.

Ακόμη έχει διαπιστωθεί ότι ποπολλά ατομα , κυρίως ηλικιωμένοι συνωστίζονται σε σούπερ μάρκετ κι αλλα ανοικτα καταστήματα προχωρώντας σε αγορές λίγων προιόντων με προβληματικές αναφορές στους αστυνομικούς ότι «βρίσκουμε ετσι μία αιτία για να κάνουμε καθημερινά την βόλτα μας». Ακόμη παρατηρείται παρουσία αρκετών ατόμων, κυρίως μεγάλης ηλικίας, σε εκκλησίες.

Αλλοδαποί και πρόστιμα

Το προβληματικό σημείο-σύμφωνα με την ΕΛΑΣ είναι ότι για πολλούς αλλοδαπούς που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας ο «φόβος» του προστίμου των 1.000 ευρω κλπ για παραβίαση αυτών των εντολών δεν υπάρχει λόγω της ανέχειας τους ή δηλώσεων τους ότι δεν έχουν κανένα εισόδημα.

Την ίδια ώρα το ενδιαφέρον του ειδικού κέντρου της Πυροσβεστικής με τη συμμετοχή 70 ατόμων στρέφεται στον προέλεγχο των επιβατών των πτήσεων από Μ. Βρετανία (που πρόκειται να έλθουν αυτα τα 24ωρα στην Ελλάδα) κι ήδη έχουν εντοπισθεί 5-6 περιπτώσεις ατόμων με ύποπτα συπτώματα για τα οποία έχει ζητηθεί περαιτέρω διερεύνηση.

Ακόμη το επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛΑΣ στη ΓΑΔΑ το τελευταίο 24 ωρο έχει γίνει προσπάθεια ανίχνευσης επαφών για 25 νέους ασθενείς με κοροναϊό κι υπάρχει ήδη ενημέρωση και αρχικά τηλεφωνικά τεστ σε 500 περίπου άτομα που έχουν έλθει σε επαφή μαζί τους.