Ακινητοποιημένο στη Λήμνο το «Blue Star Μύκονος» λόγω ύποπτου κρούσματος κορονοϊού

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Συναγερμός έχει σημάνει στο λιμάνι της Μυρίνας στη Λήμνο όπου βρίσκεται αποκλεισμένο το πλοίο Blue Star Mykonos, καθώς μέλος του πληρώματος παρουσίασε ύποπτα συμπτώματα κορονοϊού με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στον κυβερνήτη του πλοίου να μην συνεχίσει το ταξίδι του.

Το πλοίο ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση, λόγω του ύποπτου κρούσματος, από το λιμάνι της Καβάλας στις 10:30 το βράδυ της Τετάρτης με προορισμό τη Λήμνο και τη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τοπικά μέσα, το μέλος του πληρώματος που παρουσίασε τα ύποπτα συμπτώματα αποβιβάστηκε στο λιμάνι της Καβάλας για να μεταφερθεί στη συνέχεια με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο της περιοχής.

Το πλοίο ξεκίνησε το δρομολόγιό του αλλά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το νομίατρο της Καβάλας έδωσαν εντολή το πλοίο να αποκλειστεί μόλις φθάσει στο λιμάνι της Μυρίνας. Ακολουθώντας τις οδηγίες, το πλοίο από τις 02:30 παραμένει στο λιμάνι της Μύρινας καθώς έχει απαγορευτεί να συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το μέλος του πληρώματος.

Στις 06:30 ο καπετάνιος του πλοίου ενημέρωσε και επίσημα ότι το Blue Star θα τεθεί σε καραντίνα τουλάχιστον για 8 ώρες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει τα ύποπτα συμπτώματα δεν έχει ταξιδέψει σε χώρες του εξωτερικού και αν βρεθεί θετικός στον κορονοϊό θα υπάρχει δυσκολία στην ιχνηλάτηση του κρούσματος. 

Όπως αναφέρει στο newsit.gr ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Λήμνου Θωμάς Λούκας, τα πράγματα, στην περίπτωση που το δείγμα βγει θετικό στον κορονοϊό, θα είναι σκούρα, αφού η Καβάλα ήταν απλά μια στάση του πλοίου γιατί το ταξίδι του ξεκίνησε χθες από τον Πειραιά με αποτέλεσμα στη διαδρομή να έχει κάνει αρκετές αποβιβάσεις και επιβιβάσεις!

“Αυτή τη στιγμή το επαρχείο μέσα από τη λίστα που έχει επικοινωνεί τηλεφωνικά και ενημερώνει έναν έναν τους αποβιβασμένους στη Λήμνο. Βέβαια το πρόβλημα δεν είναι μόνο αυτό. Το θέμα γίνεται ακόμα πιο σοβαρό, αφού το καράβι με το συγκεκριμένο πλήρωμα ξεκίνησε το ταξίδι χθες από τον Πειραιά. Αυτό σημαίνει ότι στη διαδρομή του έχει σταματήσει ήδη σε 4 με 5 νησιά, πέρασε από Μυτιλήνη χθες το πρωί, το μεσημέρι από Λήμνο, βρέθηκε Καβάλα το βράδυ κι από εκεί ξεκίνησε ξανά το ταξίδι της επιστροφής.

Αν βγει θετικό το δείγμα θα μπερδευτεί πάρα πολύ το όλο θέμα, καθώς θα πρέπει να ελεγχθούν όλοι όσοι ταξίδεψαν αρχικά από τον Πειραιά” εξηγεί ο Θωμάς Λούκας και προσθέτει “μόλις ενημερώθηκα τα ξημερώματα επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ και αποφασίσαμε να βγάλουμε μια ανακοίνωση που να απευθύνεται σε όλους όσοι αποβιβάστηκαν από το καράβι πως πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους. Άλλοι όπως μαθαίνω το έμαθαν από τα κανάλια”.