Κορονοϊός: Στα 45 ανήλθαν μέχρι σήμερα τα κρούσματα στην Ελλάδα. Νόσησαν και άλλοι από όσους ταξίδεψαν στους Αγ. Τόπους

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Νέα αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, καθιώς ο αριθμός έφτασε τα 45. Νόσησαν και άλλα άτομα από όσους ταξίδεψαν στους Αγίους Τόπους.

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα ανακοινώθηκαν 14 νέες περιπτώσεις της νόσου, με τον συνολικό αριθμό να φτάνει πλεον τα 45 σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων, περιλαμβάνονται και άλλα μέλη της αποστολής στους Αγίους Τόπους, αλλά και μέλος πληρώματος του αεροσκάφους με το οποίο επέστρεψαν.

Νωρίτερα σήμερα συνεδρίασε στο Υπουργείο Υγείας η Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και αποφάσισε την παράταση των μέτρων που έχουν ληφθεί στις πληττόμενες περιοχές.

Παράταση μέτρων και λήψη νέων

Με εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνομώνων επίσης παρατείνονται τα μέτρα σε Ηλεία, Αχαία και Ζάκυνθο παρατείνονται τα μέτρα, δηλαδή παραμένουν κλειστά τα σχολεία, θέατρα και αναβάλλονται εκδηλώσεις.

Παράλληλα σε αυτούς τους νομούς ακυρώνονται όλες ο εκδρομές προς το εξωτερικό! Την ίδια ώρα παρατείνεται και το μέτρο αναστολής των εκπαιδευτικών εκδρομών προς το εξωτερικό, σε όλη την Ελλάδα.

Επίσης, οι ομάδες που έχουν έδρα τους νομούς αυτούς, θα παίζουν τους αγώνες χωρίς φιλάθλους στις εξέδρες.

Οι ευπαθείς ομάδες στο επίκεντρο των μέτρων

Οι άνθρωποι με σοβαρά χρόνια προβλήματα υγείας, όπως αναπνευστικά, καρδιολογικά, μεταβολικά, ανοσοκατασταλμένοι, απειλούνται από τα ήπια ή και ανύπαρκτα συμπτώματα που χαρακτηρίζουν το 80% εκείνων που νοσούν.

Για αυτές τις ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού τα μέτρα υγιεινής αλλά και τα μέτρα αυτοπεριορισμού αποκτούν πραγματικά άλλη σημασία, καθώς γίνονται το πιο ισχυρό όπλο τους.

Συμπτώματα όπως ο πυρετός και ο βήχας πρέπει να μας κρατούν στο σπίτι για να προστατεύσουμε τους ηλικιωμένους και αυτούς με τα χρόνια νοσήματα.