Κορονοϊός: Ένατο κρούσμα στη χώρα μας, Έλληνας στην Πάτρα που είχε πάει σε Ισραήλ και Αίγυπτο

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Το ένατο κρούσμα στη χώρα μας είναι γεγονός - Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, που νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας

Ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Πρόκειται για Έλληνα, ταξιδιώτη από το Ισραήλ και την Αίγυπτο, ο οποίος νοσηλεύεται σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Πάτρας.

Αυτή την ώρα, πραγματοποιείται εκτεταμένη ιχνηλάτηση των επαφών του ασθενούς.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ. 

Στην εντατική νοσηλεύεται το ένατο κρούσμα

Με σοβαρή λοίμωξη του αναπνευστικού νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης ο ασθενής που καταγράφηκε ως το ένατο κρούσμα του κοροναϊού στη χώρα μας.

Οι γιατροί κρίνουν, προς το παρόν, ότι δεν πρέπει να διασωληνωθεί, ώστε να υποστηριχθεί η αναπνευστική του λειτουργία, αλλά παρακολουθούν την πορεία της υγείας του και προσπαθούν να ελέγξουν την πνευμονία. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας που προσβλήθηκε από τον κοροναϊο εισήχθη την Δευτέρα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών.

Στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου σπεύδει ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), Γ. Παναγιωτόπουλος, με σκοπό να εξετάσει από κοντά την κατάσταση. Σημειώνεται ότι σε καραντίνα μπαίνουν εργαζόμενοι (γιατροί και νοσηλευτές) του νοσοκομείου του Ρίου, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή χωρίς καμία προφύλαξη με το ένατο κρούσμα.

Σύμφωνα πάντα με τις πρώτες πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν από το υπουργείο Υγείας, ο 66χρονος έμεινε όλο το βράδυ της Δευτέρας στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας ενώ χθες πραγματοποιήθηκε εισαγωγή του στην παθολογική κλινική. Ο ασθενής σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε σε ειδικό θάλαμο.