Κορονοϊός: Ματαιώνονται τα καρναβάλια σε ολόκληρη τη χώρα με απόφαση της Κυβέρνησης - Θωρακίζεται και η Βουλή 

Σύντομα Νέα HOT
Tools

 

Με απόφαση της κυβέρνησης ακυρώνονται τα καρναβάλια σε ολόκληρη τη χώρα λόγω κορωνοϊού.  

Ο Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε ότι «στο πλαίσιο γενικότερης προστασίας του πληθυσμού αποφασίζουμε τη ματαίωση των καρναβαλιών σε όλη την Ελλάδα».

Τρία είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Πρόκειται για την 38χρονη και το παιδί της που νοσηλεύονται σε καραντίνα στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις και οι δύο είναι καλά στην υγεία τους.

Το τρίτο κρούσμα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και επιστημονικός συνεργάτης του ΕΟΔΥ, καθηγητής Σωτήρη Τσιόδρας. Οπως είπε πρόκειται για μία γυναίκα που νοσηλεύεται στην Αθήνα, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Θωρακίζεται η Βουλή για τον ιό -Ειδικός χώρος για εξέταση στο φυλάκιο

Τα πρώτα μέτρα θωράκισης για τον κορωνοϊό λαμβάνει η Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το πρωί γίνεται ενημέρωση στους υπαλλήλους αλλά και στα κόμματα από υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν ενημερωθεί ήδη καταλλήλως από το υπουργείο Υγείας.

Ακόμη, έχουν απομακρυνθεί από όλες τις τουαλέτες τα στερεά σαπούνια και έχουν αντικατασταθεί με υγρά σαπούνια προκειμένου να αποφευχθεί η μετάδοση του ιού.

Επίσης, θα δημιουργηθεί ειδικός χώρος έξω από το κτίριο της Βουλής, κοντά στο φυλάκιο της Βασιλίσσης Σοφίας, προκειμένου εκεί και όχι στο ιατρείο του Κοινοβουλίου να μεταφέρονται για εξέταση όσοι έχουν ύποπτα συμπτώματα που μπορεί να είναι παρόμοια με αυτά του κορωνοϊού.

Αυτά είναι τα «νοσοκομεία αναφοράς» για τον κοροναϊό στην Ελλάδα για τα πιθανά κρούσματα στη χώρα