Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στην Ελλάδα - Επιβεβαιώθηκε σε 38χρονη στη Θεσσαλονίκη που είχε ταξιδεύσει στην Ιταλία

Σύντομα Νέα HOT
Tools

 Θετικό στον κοροναϊό βρέθηκε δείγμα γυναίκας ηλικίας 38 ετών που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στην Ιταλία. 

 

Εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και οικειοθελώς απομονώνονται όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της τις τελευταίας ημέρες.Αυτό ανακοινώθηκε πριν από λίγο στο υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο επικεφαλής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας η γυναίκα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, λαμβάνει αντιική αγωγή, είναι καλά στην υγείας και παρακολουθείται από ομάδα ειδικών ιατρών.

Η γυναίκα ασθανής βρίσκεται σε απομόνωση, ενώ σύμφωνα με τον λοιμοξιωλόγο Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος έκανε και τη σχετική ανακοίνωση πριν από λίγα λεπτά στο υπουργείο Υγείας, η μορφή του ιού είναι ήπια και η ασθενής δεν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας.

Φυλάκιση δύο ετών σε όποιον δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα  

Ήδη έχει δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) με τα μέτρα αποφυγής και διάδοσης της νόσου στην Ελλάδα. 

Στην ΠΝΠ περιλαμβάνονται περιορισμοί στις μετακινήσεις σε χώρες μεγάλης διάδοσης της νόσου, προσωρινή αναστολή λειτουργίας σχολείων, περιορισμός της κυκλοφορίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και φυλάκιση σε όποιον δεν συμμορφώνεται στα μέτρα. 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, τα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ εφόσον κριθεί αναγκαίο.

 Επείγουσα έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τον κορονοϊό -Τι περιλαμβάνει για σχολεία, λιμάνια, ΜΜΜ