Μεταναστευτικό: Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες στη Χίο - Επεισόδια για τις κλειστές δομές - Μία σύλληψη, κατασχέθηκαν μολότοφ και ρουκέτες (vid)

Σύντομα Νέα HOT
Tools

Άρχισε η κατασκευή του κλειστού κέντρου για πρόσφυγες και μετανάστςε στη Χίο, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις των κατοίκων και τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Την ίδια ώρα, και στη Μυτιλήνη οι κάτοικοι αντιδρούν με κάθε τρόπο στη δημιουργία κλειστού κέντρου, ωστόσο η κυβέρνηση επαναλαμβάνει σε κάθε τόνο πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, τα μηχανήματα του στρατού ξεκίνησαν τις εργασίες στην τοποθεσία «Κρητικού Λάκος / Ψείρα» που είχε επιταχθεί με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, υπό τις οδηγίες του μηχανικού της εταιρείας που έχει αναλάβει το έργο.

 

Η κατάσταση τόσο στη Χίο όσο και τη Μυτιλήνη είναι εκρηκτική, με τους κατοίκους να αντιδρούν σθεναρά στη δημιουργία των κλειστών δομών και την κυβέρνηση να μην κάνει πίσω, επαναλαμβάνοντας σε κάθε τόνο πως το σχέδιο θα προχωρήσει κανονικά.

Σήμερα το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δήλωσε ότι «η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω», να τονίζει πως «οι κλειστές δομές είναι προς το συμφέρον των νησιωτών» και «η ανοιχτή δομή αποτελεί υγειονομική βόμβα».

xios boldozes

Χίος: Μπλόκα, μολότοφ και... ρουκέτες - Μία σύλληψη

Δεκάδες βόμβες μολότοφ και ρουκέτες κατάσχεσαν αστυνομικοί στη Χίο που προχώρησαν και στη σύλληψη ενός 45χρονου άνδρα για εξύβριση.

Μετά την αρχική ένταση στα Μεστά η κατάσταση δείχνει να έχει εξομαλυνθεί προς ώρας, με τους αστυνομικούς να προχωρούν στην κατάσχεση 63 βομβών μολότοφ και 16 ρουκετών από την περιοχή του Βροντάδου.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα οι κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί τα ξημερώματα στο λιμάνι Μεστών στη Χίο, προκειμένου να αποτρέψουν την αποβίβαση δυνάμεων των ΜΑΤ αλλά και μηχανήματα έργων τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή των κλειστών κέντρων.

Στη θέα των μηχανημάτων οι κάτοικοι έστησαν μπλόκο και επιτέθηκαν με μολότοφ και αυτοσχέδιες ρουκέτες στους άνδρες των ΜΑΤ.

Η ένταση μεταφέρθηκε στο Βροντάδο, όπου οι κάτοικοι με οδοφράγματα, μπλόκα από κορμούς δέντρων επιχειρούν οι κάτοικοι του χωριού να αντισταθούν στην επέλαση των δυνάμεων των ΜΑΤ που απέστειλε στη Χίο η κυβέρνηση προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις για τη δημιουργία νέας δομής. Το πρώτο μέτωπο κρίνεται στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου και το άλλο στην περιοχή του Πιτυούς στη διασταύρωση με τον δρόμο προς Βολισσό.

Εξαιτίας της ρίψης χημικών, ο δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης και ένας ιερέας, πρόεδρος του Συνδέσμου Κληρικών Χίου, διακομίστηκαν στο Νοσοκομείο της Χίου για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πέτσας: Υγειονομική βόμβα η ανοιχτή δομή

«Το σχέδιο αυτό είναι προς όφελος της χώρας και κυρίως των τοπικών κοινωνιών. Ιδιαίτερα σήμερα που υπάρχουν σε έξαρση θέματα δημόσιας υγείας, γίνεται καλύτερα αντιληπτό από όλους, ότι θέματα όπως ο κορωνοϊός μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα και αποτελεσματικά σε μία κλειστή δομή, και όχι σε μία άναρχη ανοιχτή δομή που αποτελεί υγειονομική βόμβα», δήλωσε στο Newpost ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόσο για τις αντιδράσεις στα νησιά για τις κλειστές δόμες όσο και για τους φόβους για κρούσμα κορωνοϊού.

Σχολιάζοντας τα επεισόδια που σημειώνονται σε Χίο και Μυτιλήνη, όπου οι νησιώτες αντιδρούν έντονα στη δημιουργία κλειστών δομών, κυβερνητικές πηγές, τονίζουν: «Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αποβιβάστηκαν στα λιμάνια της Μυτιλήνης και των Μεστών Χίου μηχανήματα έργων του στρατού, για την έναρξη εργασιών κατασκευής των νέων κλειστών κέντρων κράτησης. Αστυνομικές δυνάμεις συνοδεύουν μηχανήματα και προσωπικό προκειμένου να ξεκινήσουν απρόσκοπτα οι εργασίες».

«Είναι δεδομένη η αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να υλοποιήσει το σχέδιό της, το οποίο είναι προς όφελος της χώρας και κυρίως των τοπικών κοινωνιών. Σήμερα που είναι σε έξαρση θέματα δημόσια υγείας αυτό γίνεται καλύτερα αντιληπτό από όλους, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «Καλούμε τις τοπικές αρχές, τους φορείς και τους πολίτες να μας εμπιστευτούν: οι κλειστές δομές θα γίνουν και οι άναρχες, ανοιχτές, δομές θα κλείσουν».