Αφαντος ο «Μάξιμος Σαράφης» που η Προανακριτική της Βουλής διέταξε τη βίαιη προσαγωγή του -Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη από την ΕΛΑΣ

Σύντομα Νέα HOT
Tools

novartis martyras

Αν και έχει περάσει πάνω από μια ώρα από τότε που διετάχθη η βίαιη προσαγωγή στην προανακριτική επιτροπή της Novartis, του προστατευόμενου μάρτυρα Μαξίμου Σαράφη οι αστυνομικές αρχές δεν έχουν καταφέρει να τον εντοπίσουν.

Αγνωστο παραμένει κατά πόσο τελικά θα εντοπιστεί, καθώς όπως λέγεται το καθεστώς που τον διέπει δεν προβλέπει ύπαρξη διεύθυνσης κατοικίας παρά μόνο ένα τηλέφωνο επικοινωνίας με το τμήμα προστατευόμενων μαρτύρων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

«Σαράφης»: Φοβάμαι αντίποινα για τη ζωή μου και την οικογένειά μου

Σύμφωνα με πηγές ως επιχείρημα της μη εμφάνισής του ο αποκαλούμενος «Σαράφης» επικαλείται το γεγονός ότι δεν τηρούνται οι όροι εξέτασης που είχε θέσει δια επιστολής του, δηλαδή, αυτών της εξέτασης με μετάδοση ήχου με αλλοιωμένη φωνή από άλλη αίθουσα, επειδή όπως ισχυρίζεται φοβάται αντίποινα και για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του.

Στάση αναμονής τηρεί ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, για το ενδεχόμενο εντοπισμού του μάρτυρα και εμφάνιση ενώπιον του πενταμελούς κλιμακίου της Επιτροπής.

Κατά πληροφορίες, ο ίδιος διαφώνησε με τη βίαιη προσαγωγή του «Μάξιμου Σαράφη», υποστηρίζοντας ότι δεν θα αποφέρει αποτελέσματα. Χαρακτήρισε τη διαδικασία «προσχηματική» και επέμεινε ότι τώρα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αρθεί το καθεστώς της ανωνυμίας των προστατευόμενων μαρτύρων και να καταθέσουν με την πραγματική τους ταυτότητα.

Σύμφωνος με τη βίαιη προσαγωγή, αλλά απέχοντας από τη σχετική ψηφοφορία, φέρεται να είναι ο Βασίλης Βιλιάρδος εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης.

Την ίδια ώρα ακόμα άγνωστος παραμένει ο τρόπος εξέτασης του «Μάξιμου Σαράφη» εφόσον αναγκαστεί να εμφανιστεί στα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής, καθώς ο αιφνιδιασμός της εξαφάνισής του, εμπόδισε οποιαδήποτε συζήτηση αποσαφήνισης των ακριβώς συνθηκών της σε κάθε περίπτωση δια ζώσης κατάθεσής του.

Ερωτηματικό παραμένει και ποια στάση θα τηρήσει η «Αικατερίνη Κελέση», που έχει ζητήσει ήδη την ανάκληση της κλήσης της ως μάρτυρα, επικαλούμενη ευρωπαϊκή οδηγία περί προστασίας της

iefimerida