Υπουργείο Εργασίας: Αυξημένες οι συντάξεις χηρείας στο τέλος του Σεπτεμβρίου 2019

Σύντομα Νέα HOT
Tools

syntaxi portofoli

«Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην πολιτική ηγεσία του υπ. Εργασίας» δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά την επίσκεψή του στο υπουργείο.

Στόχος να καταπολεμηθεί η ανεργία και να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ του τι ζητούν οι εργοδότες από πλευράς δεξιοτήτων και τι προσφέρει σήμερα το εργατικό δυναμικό.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για «πόλεμο στην υποδηλωμένη εργασία», τονίζοντας ότι «θα αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο δραστικά, όχι μόνο με στοχευμένους ελέγχους αλλά και μέσα από ένα πλέγμα κινήτρων και αντικινήτρων που θα ευνοεί την πλήρη απασχόληση». Αναφέρθηκε δε στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών μόνο για τις θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Παράλληλα εξήγγειλε ότι τέλος του μήνα θα δοθούν οι αυξημένες συντάξεις χηρείας με το ποσοστό αναπλήρωσης να φτάνει στο 70%.

Στη διάρκεια της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Βρούτση σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκε και το θέμα της κοινωφελούς εργασίας με στόχο τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για ανέργους, χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ο πρωθυπουργός στο θέμα στις δημόσιες δηλώσεις του. 

aftodioikisi