Συρμός του προαστιακού συγκρούστηκε με λεωφορείο γεμάτο επιβάτες στην ανισόπεδη διάβαση της Λιοσίων.

Σύντομα Νέα HOT
Tools

leoforeio proastiakos liosion

Λίγο μετά τις εννέα το πρωί, στη φυλασσόμενη διάβαση στη Λιοσίων και Σιώκου συρμός του προαστιακού συγκρούστηκε με λεωφορείο.

Λεωφορείο συγκρούστηκε με συρμό του προαστιακού στην Λιοσίων. Δεν υπάρχουν τραυματίες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι όλα έγιναν λίγο μετά τις 9 το πρωί σε φυλασσόμενη διάβαση Λιοσίων και Σιώκου.

Ο προαστιακός «βρήκε» στο πίσω μέρος το αστικό λεωφορείο και από θαύμα δεν υπήρξαν τραυματίες αφού το λεωφορείο ήταν γεμάτο κόσμο.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο οδηγός του προαστιακού αντιλήφθηκε έγκαιρα τι πήγαινε να συμβεί και έκοψε ταχύτητα με αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με όσα είπε αυτόπτης μάρτυρας στον ΑΝΤ1 ο προαστιακός κατευθυνόταν από τον Σταθμό Λαρίσης στο Αεροδρόμιο και στην ισόπεδη διάβαση Σιώπου και Κωνσταντινουπόλεως λόγω κίνησης το λεωφορείο είχε μείνει πάνω στις γραμμές και ο οδηγός του προαστιακού το κατάλαβε και επιχείρησε να κόψει όσο το δυνατόν ταχύτητα με αποτέλεσμα να βρει στο πίσω μέρος του λεωφορείου.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Πάνο Λούπο, ο οποίος ήταν αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος, οι επιβάτες του λεωφορείου ήταν εμφανώς σοκαρισμένοι αλλά αντέδρασαν και οι ίδιοι άμεσα καθώς όταν ο οδηγός του προαστιακού είδε από μακριά το λεωφορείο πάνω στις γραμμές άρχισε να κορνάρει προειδοποιώντας τους.

Όλοι κατευθύνθηκαν στο μπροστινό μέρος του λεωφορείου και έτσι σώθηκαν από την σύγκρουση. 

Τον πανικό που έζησαν οι επιβάτες του λεωφορείου που συγκρούστηκε με συρμό του προαστιακού περιέγραψαν δύο από αυτούς.

Όπως αναφέρουν, έβλεπαν την αμαξοστοιχία να έρχεται προς τα πάνω τους και φώναζαν στον οδηγό του οχήματος που επέβαιναν.

«Ήμασταν στο λεωφορείο, στα μεσαία καθίσματα. Ο προαστιακός εκείνη την ώρα φαινόταν πως πλησιάζει και κολλήσαμε πάνω στις γραμμές επειδή είχε κίνηση. Φωνάζαμε στον οδηγό να ανοίξει τις πόρτες, τη μεσαία ή την μπροστινή, ο οδηγός δεν έκανε τίποτα. Σαν να μην είχε αίσθηση του χρόνου.

Βλέπαμε τον προαστιακό από τον σταθμό Λαρίσης να έρχεται. Αγκαλιαστήκαμε οι επιβάτες. Όλοι όσοι βρισκόμασταν στα πίσω καθίσματα και στη μέση γίναμε μια μάζα για να μην μας τραυματίσει», ανέφερε μια επιβάτης του λεωφορείου.

Με μια άλλη να συμπληρώνει: «Δεν άνοιγε την πόρτα, παρόλο που του λέγαμε να ανοίξει. Το τρένο έπεφτε πάνω μας και δεν άνοιγε. Μετά άνοιξε».

«Νιώσαμε ότι όσοι ήμασταν στο λεωφορείο είτε θα μας χτύπαγαν οι λαμαρίνες, είτε τα τζάμια. Όλοι οι επιβάτες είχαμε πάει προς τη μέση και μπροστά και σπρώχναμε ο ένας τον άλλον. Ευτυχώς ο προαστιακός είχε κόψει ταχύτητα, γιατί αν δεν είχε κόψει, θα ήμασταν πάρα πολύ άσχημα. Όλοι σοκαριστήκαμε, αλλά ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός», συμπλήρωσε η πρώτη επιβάτης.

Με τη δεύτερη να διερωτάται: «Ξέρετε τι είναι να βλέπουμε τον χάρο μπροστά μας, να του λέμε “άνοιξε” και να μην ανοίγει;».