Καταδρομική επίθεση Ρουβίκωνα στο σπίτι Αμερικανού πρέσβη, για Κουφοντίνα. Βροχή μολότοφ στο ΕΜΠ

Σύντομα Νέα HOT
Tools

spiti amerikanou presbi roubikonas

Επίθεση με μπογιές σημειώθηκε στο σπίτι του Αμερικανού πρέσβη στο κέντρο της Αθήνας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε ο Ρουβίκωνας, λέγοντας ότι η επίθεση πραγματοποιήθηκε για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα. Μάλιστα, τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας ανέβασαν σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου κείμενο για την επίθεσή τους αλλά και τα σχετικά βίντεο.

Πώς έγινε η επίθεση στην οικία του Αμερικανού πρέσβη

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ομάδα 10 ατόμων πλησίασε τα ξημερώματα στην πρεσβευτική κατοικία του Τζέφρι Πάιατ. Οι δράστες, που επέβαιναν σε πέντε δίκυκλα, έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 04:00 και αφού πέταξαν μπογιές και καπνογόνο διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα. Στην περιοχή έσπευσαν αστυνομικοί της Αμεσης Δράσης, ενώ έχουν γίνει εννέα προσαγωγές.

 

Οι δράστες, μέλη του Ρουβίκωνα, προκάλεσαν υλικές ζημιές στην πρεσβευτική κατοικία, πετώντας μπογιές, ενώ έριξαν και ένα καπνογόνο.

Ο Ρουβίκωνας, στην ανακοίνωσή του μετά την επίθεση στην πρεσβευτική κατοικία του Τζέφρι Πάιατ, χαρακτηρίζει φασιστική διάταξη το εισαγγελικού βέτο για νέα άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα, αναφέρει ότι η «απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους» και καταλήγει λέγοντας ότι «οι πιέσεις από την αμερικανική πρεσβεία και τον εγχώριο συρφετό της πολιτικής σκηνής δεν περνάνε.

Ο ανυποχώρητος αγώνας του Κουφοντίνα είναι αγώνας ενάντια στον σωφρονιστικό ολοκληρωτισμό και αφορά το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας».

Πάιατ: Παιδαριώδης βανδαλισμός η επίθεση

«Παιδαριώδη βανδαλισμό» χαρακτήρισε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, την επίθεση στο σπίτι του. «Καλημέρα, σήμερα ξύπνησα με έναν παιδαριώδη βανδαλισμό έξω από το σπίτι μου και θα συνεχίσω να εργάζομαι με τις ελληνικές Αρχές για να τιμωρηθούν οι ένοχοι σύμφωνα με τον νόμο. Η καταστροφή της ιδιοκτησίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός πρέσβης στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το ΥΠΕΞ καταδικάζει την επίθεση στον Τζέφρι Πάιατ

«Την καταδίκη του με τον εντονότερο τρόπο εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών για το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του πρέσβη της φίλης χώρας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», αναφέρει η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας. Οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».

Στόχος επιθέσεων το σπίτι του Αμερικανού πρέσβη

Στην αμερικανική πρεσβεία, στην είσοδο του γκαράζ, άγνωστοι είχαν ρίξει καπνογόνο πριν από περίπου τρεις μήνες. Παράλληλα, είναι η τρίτη φορά που το σπίτι του πρέσβη γίνεται στόχος επίθεσης. Και όλα αυτά μια ανάσα από την αμερικανική πρεσβεία, στο κέντρο της Αθήνας, σε ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα κτίρια της πρωτεύουσας.

Βροχή οι μολότοφ τη νύχτα στο ΕΜΠ

Η επίθεση έρχεται έπειτα από μια μακρά νύχτα, κατά την οποία σημειώθηκαν επιθέσεις με μολότοφ τόσο στη Χαριλάου Τρικούπη όσο και κατά της διμοιρίας των ΜΑΤ πίσω από το Πολυτεχνείο.