Μια χαμένη νεανική ζωή για ένα εισιτήριο του τρόλλεϊ... Γιατί; (Vid)

Γενικά
Tools

Όλη η Ελλάδα από χθες έχει συγκλονιστεί για το τραγικό συμβάν που συμπυκνώθηκε σε μια ερώτηση «μα, μια χαμένη ζωή για ένα εισιτήριο;». Η κακιά στιγμή, δυστυχώς, …αλλά όχι μόνο αυτή, γιατί είναι και τα πολλά άλλα που έχουν διαλύσει την κοινωνία μας και την έχουν "στήσει" στα κάγκελα....

Οικογένεια, φίλοι και απλοί πολίτες περνούν από το σημείο όπου ο 19χρονος Θανάσης έχασε τη ζωή του στο Περιστέρι, στη λεωφόρο Παναγή Τσαλδάρη, αφήνουν λουλούδια και δάκρυα στο σημείο που «έφυγε» ο 19χρονος και στέκονται με ένα τεράστιο «γιατί» ζωγραφισμένο στο πρόσωπο.

Ο πόνος οικογένειάς του ανείπωτος. Πώς να πιστέψεις ότι δεν θα ξαναδείς το παιδί σου για 1,40 ευρώ, όσο το εισιτήριο που έγινε η αιτία για να γίνει το κακό…

Αύριο Παρασκευή, οικογένεια, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον άτυχο Θανάση Καναούτη. Η κηδεία του Θανάση θα γίνει την Παρασκευή στις 5 το απόγευμα στο νεκροταφείο Περιστερίου.

Από την πλευρά της οικογένειας, μίλησε στο ΣΚΑΙ, η δικηγόρος τους, Αρετή Παναγιώτου. "Να ζητήσουμε σεβασμό στη μνήμη του παιδιού. Πιστεύω ότι θα αποδοθεί η δικαιοσύνη και σημαντικό ρόλο θα παίξουν η ιατροδικαστική ερευνά και η πραγματογνωμοσύνη. Ας αφήσουμε το θέμα να λυθεί στο φυσικό του χώρο" τόνισε.

Επίσης ανέφερε, ότι υπήρξε διαπληκτισμός στο τρόλεϊ, και υπάρχουν αναφορές μαρτύρων για σκισμένη μπλούζα του παιδιού.

Σημείωσε ότι ο νεαρός έσπασε τον αυχένα του. "Έχουμε πληροφορία ότι έπεσε με την πλάτη, έφυγε προς τα πίσω, φαίνεται ότι κάποιος τον έσπρωξε, όλα όμως είναι ανεπίσημα".

 

Θορύβησε ο θάνατος του 19χρονου - Βελτιώσεις(;) στον έλεγχο των εισιτηρίων

Ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος δήλωσε ότι το υπουργείο του εξετάζει τη βελτίωση του τρόπου ελέγχου των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανεξάρτητα από το χθεσινό περιστατικό με τον τραγικό θάνατο του άτυχου νεαρού.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι η καινούρια πολιτική ηγεσία του υπουργείου ήδη πριν από έναν μήνα είχε ξεκινήσει την κουβέντα για το πώς μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος ελέγχου των εισιτηρίων και συγκεκριμένα πώς μπορεί να υπάρχει μια καλύτερη ενημέρωση των ελεγκτών. «Η λογική είναι να υπάρχει καλύτερη ενημέρωση, μαθήματα συμπεριφοράς, χωρίς να σημαίνει ότι είναι λάθος μέχρι σήμερα», είπε.

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του 19χρονου, επισήμανε πως «η καταρχήν εικόνα που υπάρχει είναι ότι ο οδηγός και ο ελεγκτής έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και τίποτε παραπάνω» και πρόσθεσε πως «τις επόμενες ημέρες θα έχουμε μια ξεκάθαρη άποψη για το περιστατικό».