Ο αυτόχειρας υπολοχαγός: "Συγχωρέστε με, αλλά δεν αντέχω άλλο!"

Γενικά
Tools

giapi evia aytoktonia

Συγχωρέστε με, αλλά δεν αντέχω άλλο! Αυτά έγραφε, μεταξύ άλλων, στο σημείωμα που άφησε στην οικογένειά του ο υπολοχαγός από τη Χαλκίδα που έδωσε τέλος στη ζωή του λόγω δυσβάσταχτων οικονομικών προβλημάτων.

Τα χρέη, τα δάνεια και η αφόρητη πίεση από τις τράπεζες είχαν μετατραπεί σε θηλιά για τον 46χρονο υπολοχαγό, που υπηρετούσε στην 180 Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων της Ριτσώνας Ευβοίας, η οποία κάθε μέρα τον έσφιγγε ολοένα και πιο πολύ. Ο ίδιος κόντευε να τρελαθεί, έτσι δεν άντεξε άλλο και πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στο μαρτύριο που περνούσε κάνοντας βουτιά στο κενό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας είχε φτάσει στο σημείο να μην μπορεί να προσφέρει τα βασικά στην οικογένειά του, ενώ οι τράπεζες τον πίεζαν να αποπληρώσει τα δάνειά του. Τα ξημερώματα της Τρίτης γύρω στις 2.00, την ώρα που όλοι στο σπίτι του κοιμόντουσαν, πήρε τη μεγάλη απόφαση: άνοιξε την εξώπορτα, βγήκε στον δρόμο και κατευθύνθηκε προς μια οικοδομή που βρίσκεται λίγα μέτρα πιο κάτω. Εκεί ανέβηκε στον ψηλότερο όροφο και πήδηξε στο κενό βρίσκοντας ακαριαίο θάνατο και αφήνοντας ορφανά δύο ανήλικα παιδιά.

Η είδηση της αυτοκτονίας του 46χρονου βύθισε στο πένθος την οικογένειά του και τους συγγενείς του, ενώ προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινωνία και στους συναδέλφους του στη μονάδα. Σύμφωνα με τους τελευταίους, ο αυτόχειρας τον τελευταίο καιρό ήταν πολύ πιεσμένος αφού αντιμετώπιζε σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα. Μάλιστα είχε καταθέσει αίτηση για να αποστρατευτεί, ενώ έψαχνε για δεύτερη δουλειά ούτως ώστε να μπορέσει να τα «φέρει βόλτα» και να μπαίνουν περισσότερα χρήματα στο σπίτι. Δεν άντεξε, όμως, το βάρος των οικονομικών προβλημάτων και αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι άφησε σημείωμα με το οποίο ζητούσε από τους δικούς του να τον συγχωρέσουν για την πράξη του και ότι δεν άντεχε άλλο.

espresso