Το ντόμινο των αυτοκτονιών στον Βόλο συνεχίζεται: Κρεμάστηκε ο Κώστας Κόγιας!!

Γενικά
Tools

kogias

Σε «καταραμένη» πόλη τείνει να εξελιχθεί για πολλούς ο Βόλος -και όχι άδικα- αφού μέσα σε διάστημα μόλις επτά μηνών τρεις άνθρωποι -εξέχουσες προσωπικότητες της Μαγνησίας- έβαλαν τέλος στη ζωή τους περνώντας μια θηλιά στον λαιμό! Αυτή τη φορά η πόλη συγκλονίστηκε από την είδηση της αυτοκτονίας του προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Μαγνησίας.

Ο Κώστας Κόγιας έβαλε τραγικό τέλος στη ζωή του σε ηλικία 61 ετών, εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων. Ο άτυχος άνδρας (ήταν και πρόεδρος των περιπτεριούχων του νομού) εντοπίστηκε απαγχονισμένος στις 8.30 το βράδυ του Σαββάτου από τη σύζυγό του, στο σπίτι τους στη Νέα Ιωνία Βόλου.

Οι δυο τους χωρίστηκαν γύρω στις 6.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας, όταν η γυναίκα άλλαξε βάρδια μαζί του στο περίπτερο που διατηρούν στην παραλία. Ο 61χρονος φαινόταν πιεσμένος περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ενώ τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε είχαν κάνει την ψυχολογική του κατάσταση πιο εύθραυστη.

Περίπου μιάμιση ώρα μετά, η σύζυγός του του τηλεφώνησε για να τον ξυπνήσει, αλλά εκείνος δεν απάντησε στην κλήση της. Η ίδια πήρε και δεύτερη και τρίτη φορά, αλλά ο 61χρονος δεν σήκωνε το τηλέφωνο. Ανησυχώντας η γυναίκα, έσπευσε στο σπίτι όπου αντίκρισε τον άντρα της κρεμασμένο από ένα δοκάρι στο κλιμακοστάσιο της διώροφης μονοκατοικίας τους.

Ο Κώστας Κόγιας ήταν ένα άτομο αγαπητό και γνωστό στη Μαγνησία. Αν και αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα υγείας, δεν σταμάτησε να αγωνίζεται, συστήνοντας μάλιστα την «Κίνηση Ελπίδας Πολιτών», με τη σημαία της οποίας τον περασμένο Οκτώβριο περπάτησε για έντεκα ολόκληρες ημέρες από τον Βόλο μέχρι την Αθήνα, διαμαρτυρόμενος για τα προβλήματα των επαγγελματιών.

Το ντόμινο των αυτοκτονιών ξεκίνησε στον Βόλο τον περασμένο Οκτώβριο, όταν ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Λεωνίδας Τζανής βρέθηκε κρεμασμένος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομά του περιλαμβανόταν στη λίστα του ΣΔΟΕ με τα ονόματα τριάντα έξι πολιτικών. Στα τέλη Δεκεμβρίου 2012, ο ηθοποιός Δημήτρης Βογιατζής δεν άντεξε τα οικονομικά προβλήματα και κρεμάστηκε από το φωτιστικό της κρεβατοκάμαρας.

espresso