Μητέρα Νίκου Ρωμανού: Ο Αλέξης ξεψύχησε στα χέρια του γιου μου!

Γενικά
Tools

nasioutzik romanos

Ο Νίκος Ρωμανός και ο Αλέξης Γρηγορόπουλος ήταν φίλοι από μικρά παιδιά, από την ηλικία των έξι ετών και το δημοτικό, έγιναν κολλητοί στο γυμνάσιο και η μοίρα τους επιφύλασσε περίεργο παιχνίδι. Ο Νίκος ήταν ο άνθρωπος που ήταν δίπλα στον Αλέξη όταν το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008 έπεφτε νεκρός στα Εξάρχεια.

«Ο Νίκος κρατούσε το φέρετρο, ο Αλέξανδρος ξεψύχησε στα χέρια του, από εκεί ξεκίνησαν όλα, δεν θέλω να προσθέσω τίποτα άλλο» λέει η Παυλίνα Νάσιουτζικ στη εφημερίδα Real News η μητέρα του Νίκου Ρωμανού.

 

Η κατάθεση της 7ης Δεκεμβρίου

Λίγες ώρες μετά το περιστατικό στα Εξάρχεια, που είχε κόψει το νήμα της ζωής τους 15χρονου Αλέξη, ο Νίκος Ρωμανός έδινε την πρώτη του κατάθεση στην Αστυνομία.

Είχε πει τότε: «Τον Αλέξανδρο ή Gregory, όπως τον φωνάζαμε χαϊδευτικά από το επίθετό του, τον γνώριζα απ' την Α' Δημοτικού, πηγαίναμε μαζί στο ίδιο σχολείο. Μέχρι την Α' Γυμνασίου δεν κάναμε «κολλητή» παρέα.

Για το μοιραίο βράδυ, ανήμερα της γιορτής του, είχε πει ότι οι αστυνομικοί «σημάδεψαν προς το μέρος μας και πυροβόλησαν». Στη συνέχεια περιέγραψε τον πανικό που επικράτησε. «Ο Αλέξανδρος έπεσε κάτω, αν δεν κάνω λάθος στον δεύτερο ή τον πρώτο πυροβολισμό. Σίγουρα πάντως έπεσε πριν τον τρίτο πυροβολισμό. Μετά δεν πολυθυμάμαι τι έγινε. Επικράτησε πανικός. Φώναζε κόσμος και κάποιοι σήκωσαν την μπλούζα του Αλέξανδρου».

Κλείνει την κατάθεσή του λέγοντας: «Τον Αλέξανδρο δεν τον σκότωσαν, τον δολοφόνησαν εν ψυχρώ. Δεν έχω να σας πω τίποτα άλλο».

Στη δίκη για τη δολοφονία του Αλέξη αν και ήταν ο πρώτος μάρτυρας, δεν εμφανίστηκε ποτέ για να καταθέσει. Ο πατέρας του είπε ότι έφυγε από το σπίτι και το σχολείο και δεν ξέρει που βρίσκεται.

«Ο Νίκος Ρωμανός, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου, δεν είχε καμία σχέση με το παιδί που γνωρίζαμε έως τότε. Ήρθε μια φορά στην Άμφισσα, χωρίς να καταθέσει. Στο δικαστήριο τον διακατείχε θυμός, ήταν σε μεγάλη σύγχυση και νευρικότητα. Είχε μέσα του οργή και φόβο», λέει στη Real ο πατριός του Αλέξη, Ανδρέας Κωνσταντίνου και δεν κρύβει πως οι εξελίξεις δεν τον ξάφνιασαν: «Ένα παιδί που εγκαταλείπει την οικογενειακή γαλήνη και θαλπωρή μαζί και το σχολείο, τι πορεία μπορεί να έχει; Ήταν το δεύτερο θύμα των Κορκονέα και Σαραλιώτη. Εκείνο το βράδυ οι δολοφονικές σφαίρες σκότωσαν και τον Νίκο».