Το τατουάζ του πρόδωσε τον ένα από τους 2 ληστές της τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας

Γενικά
Tools

Το τατουάζ που για χρόνια έχει στο σώμα του και χθες δεν φρόντισε να το καλύψει πρόδωσε την ταυτότητα του ενός από τους δύο ληστές της τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως. 

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία - ντοκουμέντο του CNN Greece οι δράστες ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και πιστόλι και σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, ο ένας από τους δράστες είναι ένας 35χρονος ο οποίος παραβίασε τους όρους της άδειας που είχε πάρει από τις φυλακές της Λάρισας στο τέλος Ιουλίου και είχε εξαφανιστεί.

Είχε έντονη δραστηριότητα με ληστείες στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα καταδικάστηκε και για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά αστυνομικού όταν μετά από ληστεία τους καταδίωξαν και εκείνος δεν δίστασε να ανοίξει πυρ.

Στο παρελθόν οι Αρχές είχαν διαπιστώσει να έχει τηλεφωνικές επαφές με την ηγετική ομάδα της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς όταν αυτή ήταν στις φυλακές.

Αναζητούν κρησφύγετο οι Αρχές

Την ιδια ώρα, οι Αρχές εκτιμούν πως οι δράστες έχουν κρησφύγετο στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στο υποκατάστημα της τράπεζας που λήστεψαν.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν θα διακινδύνευαν οι δυο κακοποιοί να κινηθούν σε μεγάλη απόσταση και να έχουν μαζί τους πολεμικό τυφέκιο καθώς θα ήταν πολύ πιθανό να βρεθούν μπροστά σε έλεγχο περιπολιών.

Επίσης, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, καθώς η καταδίωξη από περιπολικά θα ήταν πολύ δύσκολη στα στενά και τους πεζόδρομους του κέντρου της πρωτεύουσας.

Παρ' όλα αυτά, τα ερωτήματα για το πως κατάφεραν να ξεφύγουν από τη θεωρητικά πιο καλά φυλασσόμενη περιοχή της Αθήνας, παραμένουν.

Πώς έδρασαν οι ληστές

Οι δράστες ήταν δυο. Μπήκαν ένας-ένας μέσα στο υποκατάστημα ενώ και οι δυο κρατούσαν σακβουαγιάζ στα χέρια, όπου μέσα έκρυβαν τον οπλισμό, τον οποίο έβγαλαν μόλις μπήκαν στο εσωτερικό της τράπεζας.

Και οι δυο φορούσαν χειρουργικές μάσκες. Πάντως ο ένας από αυτούς έκανε ένα σοβαρό λάθος καθώς άφησε ακάλυπτο το τατουάζ του το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε μια διαδικασία αναγνώρισης του.

Η αντιτρομοκρατική ζήτησε να ενημερωθεί για το πως έγινε η ληστεία καθώς υπάρχουν ερωτήματα για το αν οι δράστες ανήκουν αποκλειστικά στο ποινικό χώρο ή έχουν σχέση και με τον αντιεξουσιαστικό.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο να είναι οι ίδιοι και σε μια ακόμη ληστεία στη περιοχή της Μεταμόρφωσης και περιμένουν να πάρουν στα χέρια τους το βίντεο της τράπεζας για να κάνουν αντιπαραβολή των δραστών.

Από την πρώτη έρευνα, οι υπεύθυνοι του υποκαταστήματος διαπίστωσαν ότι από τα ταμεία λείπουν 13.000 ευρώ, ενώ τα εγκληματολογικά εργαστήρια πήραν DNA και αποτυπώματα για να διαπιστώσουν αν έχουν να κάνουν με σεσημασμένους κακοποιούς.

cnngr