Πάγωσαν αβοήθητοι στη νταλίκα του θανάτου – Νέες αποκαλύψεις για την τραγωδία με τους 39 νεκρούς στο Εσσεξ της Αγγλίας

Γενικά
Tools

ptoma sendoni

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για την τραγωδία με τα 39 πτώματα που βρέθηκαν σε φορτηγό στο Έσεξ της Αγγλίας.

Όπως μετέδωσε το ITV News και οι 39 -38 ενήλικες και ένας έφηβος- ήταν από την Κίνα.

Ο οδηγός του φορτηγού έχει ταυτοποιηθεί ως ο 25χρονος Mo Robinson από το Πόρταουν και κρατείται.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα της Daily Mail τα θύματα πάγωσαν μέχρι θανάτου μέσα στο όχημα το οποίο από το Βέλγιο πέρασε στη Βρετανία.

Ειδικοί επισημαίνουν ότι η θερμοκρασία μέσα στο τρέιλερ, που χρησιμοποιούνταν για τη μεταφορά μπισκότων, ήταν -25 βαθμούς Κελσίου!!.

Η αγγλική εφημερίδα αναφέρει ότι οι κινέζοι μετανάστες παρέμειναν κλεισμένοι για περισσότερες από 15 ώρες μέχρι τη στιγμή που εντοπίστηκαν από την Αστυνομία χθες.

Το φορτηγό έχει μετακινηθεί σε ασφαλές σημείο από τη βιομηχανική περιοχή του Grays, όπου βρέθηκαν τα 39 πτώματα.

Ο Ρίτσαρντ Μπέρνετ, γενικός διευθυντής της Ένωσης Οδικών Μεταφορών, είπε πως οι 39 μετανάστες θα πάγωσαν μέχρι θανάτου σε τρομακτικές συνθήκες αν το ψυγείο ήταν σε λειτουργία. Θα ήταν σκοτεινά και αν το ψυγείο λειτουργούσε θα ήταν απίστευτα κρύα, είπε. «Το μόνο μέρος για να πάει κανείς τουαλέτα ήταν μέσα στο κοντέινερ. Φαντάζεστε πως αν βρίσκονταν εκεί για μέρες, θα ήταν τρομακτικό», τόνισε.

Το ταξίδι του θανάτου έως το Έσεξ

Τους είχαν στοιβάξει εκεί για τουλάχιστον 15 ώρες, πριν η αστυνομία κληθεί στο πάρκο Γκρέις στο Έσεξ και βρεθεί μπροστά στη μακάβρια αποκάλυψη. Δεν αποκλείεται, όμως, οι 39 μετανάστες να βρίσκονταν στο κοντέινερ του θανάτου για περισσότερες ώρες.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα θύματα επιβιβάστηκαν στη νταλίκα στο λιμάνι Zeebrugge του Βελγίου, απ’ όπου ξεκινούν το ταξίδι τους για τη Βρετανία πολλά κοντέινερ. Η αστυνομία προσπαθεί να εξακριβώσει πότε οι 39 μετανάστες μπήκαν στο κοντέινερ – ψυγείο κι αν ήταν οι διακινητές εκείνοι που το βρήκαν και τους ανάγκασαν να μπουν εκεί για να μεταφερθούν στη Βρετανία.

Το κοντέινερ φορτώθηκε σε εμπορικό πλοίο την περασμένη Πέμπτη περίπου στις 14:00 και χρειάστηκε ταξίδι 10 ωρών πριν δέσει σε αποβάθρα στο Έσεξ, στις 00:30 τα ξημερώματα, χθες.

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας έχει εντοπίσει τη νταλίκα του θανάτου να κινείται προς το βιομηχανικό πάρκο Γουοτεργκλέιντ λίγα λεπτά πριν οι αρχές βρουν τα 39 πτώματα. Στη 01:10 τα ξημερώματα, έφτασε στο πάρκο Γκρέις στο Έσεξ.

Λίγο αργότερα, το κέντρο ελέγχου για τα ασθενοφόρα έλαβε τηλεφώνημα με το οποίο πληροφορούνταν για την ύπαρξη 39 πτωμάτων στο κοντέινερ. Η αστυνομία δεν έχει αποκαλύψει αν το τηλεφώνημα αυτό έγινε από τον 25χρονο οδηγό της νταλίκας.

Ο Μο Ρόμπινσον έχει συλληφθεί ως ύποπτος για δολοφονία. Η οικογένειά του δηλώνει άγνοια για τις κινήσεις του, ενώ όπως αποκαλύπτεται η σύντροφός του είναι έγκυος και περιμένει δίδυμα. Οι βρετανικές αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν αν ο 25χρονος ήξερε για την ύπαρξη των 39 ανθρώπων στο κοντέινερ – ψυγείο που μετέφερε με τη νταλίκα του στη Βρετανία ή όχι.