Πεμ12052019

Τελευταία ΕνημέρωσηΠεμ, 05 Δεκ 2019 8pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική Κοινωνικα Γενικά Αποκαλύψεις-σοκ από την ΕΛ.ΑΣ. για την άγρια δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά

Αποκαλύψεις-σοκ από την ΕΛ.ΑΣ. για την άγρια δολοφονία της αμερικανίδας βιολόγου στα Χανιά

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι της Τρίτης άρχισε η συνέντευξη Τύπου της ηγεσίας της τοπικής ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και τα όσα αποκαλύφθηκαν, δίνουν νέα τραγική διάσταση στο στυγερό έγκλημα με δράστη έναν 27χρονο, γιο ιερέα και πατέρα δύο παιδιών.

Την πέταξε στη σπηλιά αφού πρώτα την βίασε

Τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν είναι ενδεικτικά για το βασανιστικό τρόπο που έχασε τη ζωή της η 60χρονη βιολόγος. Όπως αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά σήμερα, ο 27χρονος δράστης βίασε την 60χρονη γυναίκα στη σπηλιά όπου εντοπίστηκε νεκρή.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής, Νίκος Λαγουδάκης, κατά τη νεκροψία διαπιστώθηκε πως η σορός της 60χρονης Αμερικανίδας έφερε σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης ενώ διαπιστώθηκε πως πρόκειται για βίαιη εγκληματική ενέργεια.

Συγκεκριμένα, ο 27χρονος καθ' ομολογία δράστης, το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου, συνάντησε την 60χρονη πεζή κοντά στο Μνημείο Ευελπίδων στο Κολυμπάρι, τη χτύπησε με το αυτοκίνητο για να την ακινητοποιήσει, την άφησε αναίσθητη, στη συνέχεια την έβαλε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στη σπηλιά στο Μάλεμε όπου και την βίασε.

Τι κατέθεσε ο δράστης

Σύμφωνα με την Υπαστυνόμο Α', Ελένη Παπαθανασίου «ο δράστης ισχυρίστηκε ότι το μεσημέρι της 2ας Ιουλίου εντόπισε τη θανούσα να κινείται πεζή, και έχοντας ως κίνητρο τη σεξουαλική της κακοποίηση τη χτύπησε δύο φορές με το αυτοκίνητο για να τη ακινητοποιήσει.

Στη συνέχεια, έχοντας χάσει τις αισθήσεις της, την τοποθέτησε στο πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου του και την μετέφερε στο φρεάτιο εξαερισμού του πολεμικού καταφυγιου όπου την απέρριψε αφού προηγουμένως τη βίασε.

Ακολούθως τοποθέτησε στο στόμιο παλέτα που προυπήρχε και κατευθύνθηκε σε παρακείμενο νεκροταφείο οπου καθάρισε επιμελώς το πορτ παγκάζ του αυτοκινήτου για να εξαφανίσει τυχόν ίχνη και πειστήρια που θα μπορούσαν να τον ενοχοποιήσουν».

Ο χρόνος θανάτου της άτυχης γυναίκας προσδιορίστηκε ως το μεσημέρι της 2ης Ιουλίου και το κίνητρο της δολοφονίας ήταν σεξουαλικό. Το πτώμα έφερε πολλαπλά κατάγματα πλευρών και προσώπου καθώς και κακώσεις στα χέρια.

Συνελήφθη ο δολοφόνος της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη