Το Google Maps αλλάζει και μας βοηθάει περισσότερο στην εξοικονόμιση καυσίμων

Τεχνολογία
Tools

Το Google Maps πρόκειται να αλλάξει μέσα στο 2022, θα προτείνει διαδρομές οι οποίες θα επιβαρύνουν πολύ λιγότερο τον πλανήτη, και ταυτόχρονα την τσέπη μας. Πώς θα λειτουργεί.

Το Google Maps αποκτά ολοένα και περισσότερα στοιχεία, προτείνοντας εκείνες τις διαδρομές που επιβαρύνουν λιγότερο τον πλανήτη. Η οικολογική διάσταση που μπαίνει στις υπηρεσίες πλοήγησης της Google αποτελεί ένα μέρος της δικής της προσπάθειας στην αποτροπή της κλιματικής αλλαγής. 

Το ανανεωμένο Google Maps, σύμφωνα με το Techblog.gr, προτείνει τη διαδρομή εκείνη που θα έχει την χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου για το αυτοκίνητο, με προφανές όφελος όχι μόνο για τον πλανήτη, αλλά και για την τσέπη του οδηγού. Για να γίνει αυτό, η Google χρησιμοποίησε τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), με σκοπό να γίνεται με αυτόματο τρόπο ο υπολογισμός της πιο ενεργειακά αποδοτικής διαδρομής.

Πώς θα λειτουργεί

Εκτός από τις αποστάσεις, η Τεχνητή Νοημοσύνη λαμβάνει υπόψη της και στοιχεία κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο. Μία ακόμα εφαρμογή AI που δοκιμάζει η Google είναι εκείνη που προσπαθεί να βρει τη βέλτιστη χρονική διάρκεια ενός φωτεινού σηματοδότη, ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στην κυκλοφορία.

Το ανανεωμένο Google Maps, σύμφωνα με το Techblog.gr, είναι ήδη διαθέσιμο σε συσκευές Android και iOS στις ΗΠΑ, ενώ αργότερα θα διατεθεί στην Ευρώπη και άλλες αγορές, πιθανότατα μέσα στο 2022.

dikaiolog