Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ: Η ΠτΔ παρουσία και λοιπών επισήμων εγκαινίασε το μεγάλο εμβολιαστικό Κέντρο στο Ελληνικό

Αργυρουπολίτικα-Eλληνικιώτικα Νέα
Tools

Το μέγα εμβολιαστικό κέντρο του δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης (Κέντρο Ξιφασκίας) εγκανίασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που ξεναγήθηκε στους χώρους του, που θα αρχίσουν να λειτουργούν από αύριο 1η Απριλίου με την ενεργοποίηση 24 επιμέρους εμβολιαστικών κέντρων.

Αμέσως μετά η κυρία Σακελλαροπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη δίνει αυτό το πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Η πανδημία συνεχίζεται, κι ο εμβολιασμός είναι αυτή τη στιγμή η μόνη λύση που έχουμε όλοι για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Είναι πολύ σημαντικό, ενόψει και της πρόθεσης που εκδηλώνουν οι συμπατριώτες μας να εμβολιαστούν όσο γίνεται συντομότερα, να τους παράσχουμε αυτήν τη δυνατότητα.

Είναι κι ένα μήνυμα αλληλεγγύης κι ευθύνης αυτή η διάθεση για εμβολιασμό , απέναντι σε όσους δίστασαν ή αρνήθηκαν να εμβολιαστούν στην πρώτη φάση.

Το εμβόλιο είναι δώρο προς τον άνθρωπο σε αυτήν τη δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και πρέπει όλοι να έχουμε συναίσθηση της ευθύνης μας απέναντι στους συμπολίτες μας, σε αυτούς που κινδυνεύουν εξαιτίας της δικής μας απροσεξίας ή εγωιστικής στάσης απέναντι στο ζήτημα αυτό.

Νομίζω ότι το τεχνικό μέρος, το λειτουργικό μέρος, έχει επιτευχθεί σε έναν πολύ σημαντικό βαθμό. Εύχομαι να έρχονται και με πολύ πιο ικανοποιητική ροή οι ποσότητες εμβολίων στο επόμενο διάστημα, ώστε να πετύχουμε αυτό το τείχος ανοσίας του πληθυσμού που θέλουμε και να πάρουμε όλοι πίσω τις ζωές μας.

emb kentr ellin 2

Θα ήθελα και πάλι να συγχαρώ τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για αυτήν τη συνεργασία, και όλους όσους συνέβαλαν. Και βέβαια όλο το προσωπικό, παράλληλα με όλους τους ήρωες γιατρούς και υγειονομικούς, που δίνουν τη μάχη αυτήν τη στιγμή στα νοσοκομεία και στα υγειονομικά κέντρα της χώρας.»

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στο εμβολιαστικό κέντρο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς καθώς και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους και ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

"Σήμερα είχαμε την τιμή να υποδεχθούμε στην πόλη μας στο εμβολιαστικό κέντρο Ελληνικού την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αξιότιμη κα. Σακελλαροπούλου μαζί με τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κο. Φλώρο και τον Γ.Γ. Πρωτ. Υγείας κ. Θεμιστοκλέους.

Το εμβολιαστικό κέντρο της πόλης μας είναι πανέτοιμο, ώστε αύριο να υποδεχθεί τους πρώτους πολίτες. Εδώ θα γίνουν με ασφάλεια κι οργάνωση πολλά βήματα προς την "Ελευθερια", ώστε να χτίσουμε ένα μεγάλο τείχος ανόσιας απέναντι στον κορωνοϊό.

Ευχαριστώ πολύ όλους τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας αλλά και τους εργαζόμενους μας που συνέδραμαν στην γρήγορη αποπεράτωση του κέντρου.

Στην Πρόεδρο πρόσφερα το Λεύκωμα της πόλης μας."

emb kentr ellin 3