Δευ05202019

Τελευταία ΕνημέρωσηΔευ, 20 Μαϊ 2019 8pm

Back Βρίσκεστε εδώ: Αρχική ΕΛΛΗΝΙΚΟ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

Πως ψηφίζουμε στις δύο δημοτικές ενότητες του ενιαίου Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ellin argyr psofofor

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις εκλογές περιέχονται στη νέα ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών Psifizo2019.gr.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα: Στις εκλογές του Μαΐου 2019 θα ψηφίσουμε την ίδια μέρα τέσσερις φορές σε 39.063 εκλογικά τμήματα σε όλη την Επικράτεια! Ψηφίζουμε σε τέσσερις διαφορετικές κάλπες για:

Ευρωεκλογές, Περιφερειακές Εκλογές, Δημοτικές Εκλογές, Εκλογές Τοπικών Κοινοτήτων

Έχουν ληφθεί μέτρα για να κυλήσει η διαδικασία εύκολα και γρήγορα.

Πιο συγκεκριμένα:

Οι ψηφοφόροι ψηφίζουν σε δύο γειτονικά τμήματα (πχ. 123Α, 123Β). Έτσι αποφεύγεται ο συνωστισμός σε ένα μεγάλο εκλογικό τμήμα.

Οι πολίτες εξυπηρετούνται από 2 δικαστικούς αντιπροσώπους

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι καταμετρούν μόνο 2 κάλπες

Ο πρώτος γύρος στην Ελλάδα είναι την Κυριακή 26 Μαΐου 2019, από τις 07:00 το πρωί ως τις 19:00 το απόγευμα.

Αριθμός Σταυρών προτίμησης υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων από τους ψηφοφόρους των δύο κοινοτήτων Ελληνικού και Αργυρούπολης του ενιαίου Δ. Ελληνικού-Αργυρούπολης

elliniko psifofor

argyroup psifofor

ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - ΣΤΑΥΡΟΙ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Στα ψηφοδέλτια των κομμάτων ή συνδυασμών μπορούν να τεθούν μέχρι και τέσσερις (4) σταυροί προτίμησης.

Οι υποψήφιοι που λαμβάνουν τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης εκλέγονται, εφόσον βέβαια το κόμμα τους έχει εξασφαλίσει έδρα.

 

  

Ολοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί & Τοπικοί Σύμβουλοι της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" του Δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου

kont enomeni poli synth

Με άρωμα γυναίκας, αξιοσύνης, εμπειρίας, ικανότητς, δυναμισμού και φρεσκάδας είναι τα ψηφοδέλτια των Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης και εκ νέου υποψηφίου, Γιάννη Κωνσταντάτου.

Προέρχονται από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα, εκπροσωπούν ευρεία επαγγελματική και επιστημονική γκάμα, έχουν ιδιίατερες ικανότητες και γερές ρίζες στην τοπική κοινωνία, καθώς και έντονη δραστηριότητα.

Η αυτοδιοικητική εμπειρία τους σε συνδυασμό με την όρεξη και την ορμητικότητα της νέας γενιάς των υποψηφίων, δημιουργούν το  δυναμικό μίγμα που απαιτείται στην προσπάθεια του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης να συνεχίσει με επιτυχία, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα, το εξαιρετικό και πολισχιδές έργο του σε όλους τους τομείς, υλοποιόντας το νέο φιλόδοξο προεκλογικό πρόγραμμά του της περιόδου 2019-2023 για τον βραβευμένο και πρωτοπόρο πλέον στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης. 

Για να δείτε (κατά αλφαβητική σειρά) όλα τα προφιλ των υποψηφίων Δημοτικών και Τοπικών Συμβούλων της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" πατήστε στους παρακάτω συνδέσμους:

Α. ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. Οι Υποψήφιοι/-ες Δημοτικοί Σύμβουλοι δημοτικής ενότητας Αργυρούπολης

ΜΕΡΟΣ 1ο

ΜΕΡΟΣ 2ο

ΜΕΡΟΣ 3ο

ΜΕΡΟΣ 4ο

ΜΕΡΟΣ 5ο

ΜΕΡΟΣ 6ο

ΜΕΡΟΣ 7ο

2. Οι Υποψήφιοι/-ες Δημοτικοί Σύμβουλοι δημοτικής ενότητας Ελληνικού

ΜΕΡΟΣ 8ο

ΜΕΡΟΣ 9ο

ΜΕΡΟΣ 10ο

Β. ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

1. Οι υποψήφιοι/-ες Τοπικοί Σύμβουλοι της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" για την δημοτική ενότητα Ελληνικού

ΜΕΡΟΣ 1ο

ΜΕΡΟΣ 2ο

ΜΕΡΟΣ 3ο

ΜΕΡΟΣ 4ο

2. Οι υποψήφιοι/-ες Τοπικοί Σύμβουλοι της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" για την δημοτική ενότητα Αργυρούπολης

ΜΕΡΟΣ 5ο

ΜΕΡΟΣ 6ο

ΜΕΡΟΣ 7ο

ΜΕΡΟΣ 8ο

en poli psifodelt

Κωνσταντάτος: «Θέλουμε ξεκάθαρη εντολή σας από 1η Κυριακή στη Δηµοτική & Τοπική κάλπη»

Ολοι οι υποψήφιοι Τοπικοί Σύμβουλοι της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ Ελληνικού-Αργυρούπολης του Δημάρχου Κωνσταντάτου"

en poli psifodelt

Οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες Τοπικοί Σύμβουλοι, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους Δημοτικούς Συμβούλους, του ιδιαίτερα δυναμικού ψηφοδελτίου της παράταξης "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γ. Κωνσταντάτου, προέρχονται από όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα, εκπροσωπούν ευρεία επαγγελματική και επιστημονική γκάμα, έχουν ιδιίατερες ικανότητες και γερές ρίζες στην τοπική κοινωνία, καθώς και έντονη δραστηριότητα.

Η αυτοδιοικητική εμπειρία τους σε συνδυασμό με την όρεξη και την ορμητικότητα της νέας γενιάς των υποψηφίων, δημιουργούν το  δυναμικό μίγμα που απαιτείται στην προσπάθεια του Δημάρχου Ελληνικού - Αργυρούπολης να συνεχίσει με επιτυχία, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα, το εξαιρετικό και πολισχιδές έργο του σε όλους τους τομείς, εφαρμόζοντας το νέο φιλόδοξο προεκλογικό πρόγραμμά του της περιόδου 2019-2023 για τον βραβευμένο και πρωτοπόρο πλέον στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δ. Ελληνικού - Αργυρούπολης. 

Για να δείτε τους - κατά αλφαβατική σειρά - υποψηφίους Τοπικούς Συμβούλους πατείστε τους παρακάτω συνδέσμους:

Οι υποψήφιοι/-ες Τοπικοί Σύμβουλοι της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" για την δημοτική ενότητα Ελληνικού

ΜΕΡΟΣ 1ο

ΜΕΡΟΣ 2ο

ΜΕΡΟΣ 3ο

ΜΕΡΟΣ 4ο

Οι υποψήφιοι/-ες Τοπικοί Σύμβουλοι της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" για την δημοτική ενότητα Αργυρούπολης

ΜΕΡΟΣ 5ο

ΜΕΡΟΣ 6ο

ΜΕΡΟΣ 7ο

ΜΕΡΟΣ 8ο

Ολοι οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι της "ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ" του Γιάννη Κωνσταντάτου

Κωνσταντάτος: «Θέλουμε ξεκάθαρη εντολή σας από 1η Κυριακή στη Δηµοτική & Τοπική κάλπη»

konstant vima megala erga

Στην τελική ευθεία, λίγες ηµέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στο ∆ήµο Ελληνικού - Αργυρούπολης συναντάµε το εξής παράδοξο:

Από την µια πλευρά, έχουµε την υποψηφιότητα της μεγάλης και ανεξάρτητης παράταξης "Ενωµένη Πόλη" µε επικεφαλή της τον νυν ∆ηµάρχο, Γιάννη Κωνσταντάτο, που έχει παρουσιάσει σηµαντικό έργο στη θητεία που πέρασε και ουσιαστικά αναγέννησε την ρηµαγµένη, από την διοίκηση του πρ. ∆ηµάρχου Χρ. Κορτζίδη, πόλη.

Κι από την άλλη πλευρά, βλέπουµε να κάνουν την εµφάνισή τους θνησιγενή πολιτικά σχήµατα – δεδοµένου ότι δηµιουργήθηκαν λίγες µόνο ηµέρες πριν την εκλογική αναµέτρηση της 26ης Μαίου.

Αυτά τα σχήµατα, όχι µόνο δεν έχουν σχέδιο για την πόλη, αλλά µε µεγάλη δυσκολία συµπληρώνουν τα ψηφοδέλτιά τους.

Μοναδικός τους σκοπός, όπως δηλώνουν, είναι να… “κόψουν” ψήφους από τον νυν Δήµαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο, για να τον οδηγήσουν στην 2η Κυριακή, και, έτσι, να τον “υποχρεώσουν”, ελέω εκλογικού νόµου, να συνεργαστεί µαζί τους επιβάλλοντας τα θέλω τους!.

Το γεγονός αυτό, λόγω της ιδιαιτερότητας του νέου Nόµου της απλής αναλογικής, γίνεται πολύ επικίνδυνο, καθώς ένας ∆ήµαρχος, εάν δεν βγει αυτοδύναµος από την πρώτη Κυριακή, µπορεί να βρεθεί “όµηρος” ποικίλων εκβιασµών και συναλλαγών.

«Δίχως εκβιασμούς και ομηρίες αλλά με ισχυρή πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο»

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα «ΠΑΛΜΟΣ» ο ∆ήµαρχος της πόλης, Γιάννης Κωνσταντάτος , ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους, ότι «οι δηµότες του Ελληνικού και της Αργυρούπολης θα πρέπει να του δώσουν ξεκάθαρη εντολή από την πρώτη Κυριακή, τόσο στην δηµοτική κάλπη, όσο και στην τοπική κάλπη, διότι δεν πρόκειται να δεχτεί, ούτε συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, ούτε εκβιαστικά διλήµµατα, από ανθρώπους που καταψήφισαν ΟΛΑ τα έργα της δηµοτικής αρχής, τα οποία έχουν αναβαθµίσει την ποιότητα ζωής των δηµοτών της πόλης (δηµοτική συγκοινωνία, ανακαίνιση παιδικών χαρών και σχολείων, νέα ΚΑΠΗ, δημιουργία καταπράσινων οικογενειακών πάρκων και ενός ευρύτατου δικτύου κοινωνικής προστασίας, προώθηση επένδυσης Ελληνικού, κ.α.)».

Ζητά επίσης από του δηµότες να προσέλθουν στην κάλπη, ώστε να υπάρξει αυξηµένη συµµετοχή και µέσα από αυτή να δώσουν ένα ξεκάθαρο µήνυµα νίκης και εµπιστοσύνης στην «Ενωµένη Πόλη» και στον ίδιο, ώστε να συνεχίσει απερίσπαστα το έργο που ξεκίνησε για την αναγέννηση της πόλης εδώ και τεσσερισήµισι χρόνια».

«Οι ∆ήµοι διοικούνται, όταν υπάρχουν Δήµαρχοι µε ισχυρή πλειοψηφία για να ασκούν απερίσπαστα και χωρίς εκβιασμούς την πολιτική τους», τόνισε ο Γιάννης Κωνσταντάτος.

Palmos

Μεγάλη άσκηση αντιμετώπισης σεισμού στον πρωτοπόρο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης

argy askisi seismoy
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση σεισμού “ΣΕΙΣΙΧΘΩΝ 2019” στον πρωτοπόρο Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης. Η άσκηση που περιελάμβανε 4 σενάρια και πραγματοποιήθηκε στους χώρους του παλαιού Αεροδρομίου στο Ελληνικό, σε εγκαταλειμμένο κτίριο της πολιτικής αεροπορίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν η ετοιμότητα για διάσωση, η αποτελεσματικότητα των εμπλεκομένων φορέων και η βελτιστοποίηση της συνεργασίας αυτών.

Το γενικό πρόσταγμα το είχε η Πυροσβεστική, υπό τη διοίκηση του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, υποστράτηγου Νικόλαου Σπαή. Συμμετείχαν, ο 8ος Πυροσβεστικός Σταθμός με διοικητή τον κ. Νικόλαο Τσόγκα, η 1η ΕΜΑΚ, ο Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού & Προστασίας και η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Αττικής.

Ο δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης προσήλθε με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας και την εθελοντική ομάδα Δασοπροστασίας – Πυρόσβεσης.

Τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν από τον δήμο μας, ήταν το μικρό πυροσβεστικό όχημα, ένα πούλμαν μεταφοράς προσωπικού, χωματουργικό μηχάνημα και ηλεκτροπαραγωγικό ζεύγος.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας Ελληνικού Αργυρούπολης κ. Βασίλης Κρητικός, τόνισε ότι “ήταν πολύτιμη εμπειρία η συμμετοχή του δήμου μας σε μια τόσο μεγάλη άσκηση για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστροφικών συμβάντων όπως είναι ο σεισμός.

Απέδειξε την άψογη συνεργασία με τους εντεταλμένους φορείς και τη σημαντική πρόοδο των δυνάμεων πολιτικής προστασίας του δήμου και την ικανότητα της νεοσυσταθείσας ομάδας που έχει εδραιωθεί στο χώρο του εθελοντισμού με την προσφορά της.

Ευχαριστούμε τον υποστράτηγο κ. Σπαή και τους εμπλεκόμενους συνεργάτες του που μας έδωσαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουμε.

Θα είμαστε πάντοτε διαθέσιμοι όπου μας χρειαστούν”.