Η Ρωσία μετά το εμπάργκο ετοιμάζει κι άλλο χτύπημα στην Ευρώπη

Κόσμος
Tools

puting symboulio

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος euobserver.com δημοσιεύει άρθρο με τίτλο: «Η Ρωσία απειλεί να προχωρήσει πέραν της απαγόρευσης εισαγωγής τροφίμων από την ΕΕ».

Αναφέρει πως η ρωσική κυβέρνηση μπορεί να ενισχύσει τις οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Δύσης καθώς η διπλωματική της αντεπίθεση με φόντο την κρίση της Ουκρανίας εντείνεται.

Όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, σε συνάντηση του ρωσικού υπουργικού συμβουλίου χθες, ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε ότι η κυβέρνηση εξετάζει την απαγόρευση των πτήσεων που προέρχονται από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και διέρχονται από τον εναέριο χώρο της Ρωσίας.

Η απαγόρευση θα αναγκάσει τους μεταφορείς να χρησιμοποιούν περισσότερα καύσιμα για να φτάσουν στον προορισμό τους χρησιμοποιώντας μεγαλύτερες διαδρομές για την αποφυγή της ρωσικής επικράτειας. Το μέτρο θα πλήξει ιδιαίτερα τις μεγάλες ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες όπως είναι η British Airways, η Lufthansa και η Air France, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η Μόσχα εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο να αυξήσει τις κυρώσεις της στους τομείς της αεροπορίας, της ναυπηγικής βιομηχανίας και των αυτοκινήτων.

Παράλληλα η ρωσική κυβέρνηση κατάρτισε κατάλογο των γεωργικών προϊόντων και των πρώτων υλών από την ΕΕ, καθώς και από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Νορβηγία και την Αυστραλία, τα οποία θα απαγορευτούν για ένα χρόνο στο πλαίσιο των κυρώσεων.

newsit