Φόβοι «εξέγερσης» στην Ιταλία λόγω της κρίσης!

Κόσμος
Tools

mat italia

Τον κίνδυνο να «υπάρξει εξέγερση λόγω της οικονομικής κρίσης» επέσεισε ο πρόεδρος της Ένωσης Νέων Ιταλών Βιομηχάνων, Γιάκοπο Μορέλι. «Χωρίς προοπτικές για το μέλλον, μετατρέπεται σε  προοπτική μόνον η εξέγερση», επισήμανε ο Μορέλι στο ετήσιο συνέδριο της Ένωσης της οποίας προΐσταται, το οποίο διεξάγεται στην πόλη Σάντα Μαργκερίτα Λίγκουρε του ιταλικού Βορρά.

«Το αύριο είναι κενό ελπίδας και το σήμερα γεμάτο αγωνία», πρόσθεσε ο Ιταλός επιχειρηματίας, σύμφωνα με τον οποίο, η χώρα του θα μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση «μόνον οικοδομώντας και πάλι ένα κλίμα πραγματικής εμπιστοσύνης, χάρη στην διαφάνεια, στην συνοχή και σε μια νέα ηθική συμπεριφορά στην διαχείριση του δημοσίου συμφέροντος».

Ο Μορέλι στάθηκε στο γεγονός ότι η ανεργία των νέων στην Ιταλία βρίσκεται στο 40,8%-και ανεβαίνει δέκα ποσοστιαίες μονάδες στις νότιες περιφέρειες της χώρας-ενώ η βιομηχανική παραγωγή έχει συρρικνωθεί κατά 25%. «Η οικονομική ανάπτυξη, η ελευθερία του επιχειρείν και η κοινωνική συνοχή πρέπει να καταφέρουν να συμβαδίσουν», σημείωσε ο επικεφαλής των νέων ιταλών βιομηχάνων.

Στο μεταξύ ένας ακόμη επιχειρηματίας έδωσε χθες τέλος στην ζωή του στην πόλη Τρεβίζο, στη βορειοανατολική Ιταλία. Ο Στέφανο Ντα Φιές, 62 ετών, ανέφερε σε σύντομη επιστολή προς την σύζυγο και τα παιδιά του ότι η μικρή οικοδομική εταιρία του δεν κατάφερνε να εισπράξει τις οφειλές των πελατών του που ξεπερνούσαν τις εκατό χιλιάδες ευρώ και είχε περιέλθει σε αδιέξοδο.