Στα ελληνοτουρκικά σύνορα ο Χουλουσί Ακάρ – Νέα επίθεση στην Ελλάδα για Αιγαίο και εξοπλισμούς

Κόσμος
Tools

Ο υπουργός Εθνικής άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, επισκέφτηκε τα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, για να επιθεωρήσει τα μέτρα που έχουν ληφθεί, προφανώς ενόψει και του ενδεχομένου να υπάρξουν κύματα μεταναστών από το Αφγανιστάν.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Ακάρ επισκέφτηκε με τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου και άλλους ανώτατους αξιωματικούς την Μεραρχία του Άρδα, ενώ μίλησε και στους στρατιώτες που βρίσκονται στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Sozcu, ο Ακάρ δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί και πάλι στην Ελλάδα: «Χρησιμοποιούν συνεχώς απειλητική γλώσσα εναντίον της Τουρκίας. Εγείρουν απαιτήσεις σαν να είναι ο μοναδικός ιδιοκτήτης του Αιγαίου και προσπαθούν να οπλίσουν όλα τα νησιά. Αγνοούν ότι οι ενέργειές τους και η ρητορική τους αντιτίθενται προς το διεθνές δίκαιο και κάνουν συνεχώς δηλώσεις που κατηγορούν την Τουρκία για προβοκάτσια.

Είπαμε σε κάθε ευκαιρία ότι αυτή η στάση των Ελλήνων στρατιωτικών και πολιτικών είναι πολύ λανθασμένη και ότι είναι ασυμβίβαστη με τις σχέσεις καλής γειτονίας»είπε χαρακτηριστικά.

Ο Ακάρ αναφέρθηκε και πάλι στην στρατιωτικοποίηση των νησιών από την Ελλάδα, επιχείρησε να «προλάβει» το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων της χώρας μας στα 12 μίλια, λέγοντας πως η Τουρκία δεν θα δεχθεί παραβίαση των δικαιωμάτων της και επανέλαβε τη γνωστή ρήση του, πως είναι μάταιο η Ελλάδα να εκσυγχρονίζει τις Ένοπλες Δυνάμεις της με αγορά νέων μαχητικών αεροσκαφών ή φρεγατών.

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ο Χουλουσί Ακάρ είχε επισκεφτεί και τα σύνορα της Τουρκίας με το Ιράν, επιθεώρησε το τείχος που έχει κατασκευαστεί εκεί και στη συνέχεια συνομίλησε με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που ανέφερε ότι τα σύνορα θα παραμείνουν «σφραγισμένα».

onalert