Συνετρίβη στην Τουρκία θηριώδες ρωσικό πυροσβεστικό α/φ Beriev, ίδιο με αυτό που επιχειρεί στην Ελλάδα –  8 νεκροί - Άγνωστα τα αίτια της συντριβής του

Κόσμος
Tools

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν στη συντριβή ενός πυροσβεστικού αεροσκάφους Beriev – 200 στη νότια Τουρκία, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Το ρωσικό αεροσκάφος συμμετείχε στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών.

«Μάθαμε πως ένα ρωσικό πυροσβεστικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από τα Άδανα για να συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης πυρκαγιών στο Καχραμανμάρας είχε ένα ατύχημα», ανέφερε νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, σε ένα δελτίο τύπου.

Ένα τουρκικό αεροσκάφος εναέριας επιτήρησης και ένα ελικόπτερο έχουν σταλεί στο σημείο, συμπλήρωσε.

Beriev Be 200 waterbomber

Το αεροσκάφος, ένα Beriev – 200, είχε ενοικιαστεί από τη Ρωσία στη γενική Διεύθυνση Δασών της Τουρκίας, η οποία το χρησιμοποιούσε στη μάχη εναντίον των μεγάλων πυρκαγιών, που έχουν καταστρέψει το νότιο τμήμα της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες.

Ορισμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι το συγκεκριμένο Beriev ήταν καινούργιο και υπερσύγχρονο και δεν υπαγόταν στο Πυροσβεστικό Σώμα της Ρωσίας, αλλά στο Πολεμικό Ναυτικό.

onalert