Παρέλαση 25ης Μαρτίου με τα νέα πολεμικά α/φ Rafale της χώρας πάνω από τον αττικό ουρανό

Ελλάδα
Tools

Τα τέσσερα πρώτα αεροσκάφη Rafale που απέκτησε πρόσφατα η Ελλάδα, αλλά και άλλα τέσσερα που απογειώθηκαν από τογαλλικό  αεροπλανοφόρο Σαρλ ντε Γκωλ που σταθμεύει στον Πειραια τίμησαν τη 201η πρώτη επέτειο από την Επανάσταση του 1821, στην φετινή παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου.

Εντυπωσιακοί είναι οι σχηματισμοί των επιθετικών ελικοπτέρων Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού στην παρέλαση, στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου της 25ης Μαρτίου.

«Η 25η Μαρτίου είναι διπλή γιορτή για τον ελληνισμό και την ορθοδοξία. Οι αγωνιστές το 1821 έγραψαν ιστορία, καθώς αποελευθέρωσαν την πατρίδα μας από τους κατακτητές. Οι ένοπλες δυνάμεις αναβαθμίζονται διαρκώς, ενισχύοντας τις επιχειρησιακές τους δυνατότητες» ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος, πριν την έναρξη της παρέλασης.

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, όσοι προσήλθαν στην παρέλαση για να την παρακολουθήσουν έπρεπε να φορούν τη μάσκα τους, παρά το γεγονός ότι πλέον δεν είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς χώρους, λόγω της συνάθροισης αρκετών πολιτών.

Στην παρέλαση συμμετείχε το ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος Spitfire της Π.Α. το οποίο ανακατασκευάστηκε με έξοδα του Συλλόγου Φίλων Πολεμικής Αεροπορίας «Ίκαρος», απογειώθηκε από το Τατόι και συνοδεύτηκε από ένα ελληνικό F-16 της 335 μοίρας «Τίγρης», καθώς και τα θωρακισμένα οχήματα του Ε.Σ. Μ1117. Στην παρέλαση συμμετείχαν επίσης F-16, Phantom, ελικόπτερα Απάτσι και τέσσερα ελικόπτερα επιθετικής αναγνώρισης Kiowa Warrior.

Παρόντες στο Σύνταγμα, o υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Φλοράνς Παρλί

tank parelasi 25