Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Συνεχής μάχη για να κρατηθούν ανοιχτοί δρόμοι, η προσβαση στα νοσοκομεία και τον απεγκλωβισμό οδηγών-οχημάτων

Ελλάδα
Tools

Προδιαγράφεται μία νύχτα εξαιρετικά δύσκολη με πυκνή χιονόπτωση και συνθήκες παγετού καθώς επελαύνει ακάθεκτη η κακοκαιρία «Ελπίδα».με τις χιονοκαταιγίδες να βοβαρδίζουν πολλές περιοχές της χώρας.

Σκληρή μάχη δίνει ο κρατικός μηχανισμός για να κρατηθούν ανοιχτοί οι δρόμοι και βασικοί οδικοί άξονες που οδηγούν στα νοσοκομεία στην Περιφέρεια Αττικής, καθώς προδιαγράφεται μία νύχτα εξαιρετικά δύσκολη με πυκνή χιονόπτωση και συνθήκες παγετού καθώς επελαύνει η κακοκαιρία «Ελπίδα».

Προ ολίγου ανακοινώθηκε και η επέμβαση του στρατού για να βοηθήσει στο πολύωρο απεγκλωβισμό ΙΧ κλπ οχημάτων. 

Οι πολίτες που θα χρειαστούν επειγόντως να μετακινηθούν προς νοσοκομεία, ή για όποια άλλη επείγουσα μετακίνηση καλούνται να απευθύνονται στην Πυροσβεστική και στην ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου η Πολιτεία να διασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά τους, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου.

Επίσης γίνεται εκκληση στους πολίτες να μην μετακινηθούν αύριο που αναμένεται παγετός, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, εκτός και αν υπάρχει εξαιρετική ανάγκη..