Ως τα τέλη Ιανουαρίου η παράταση των μέτρων για τον κορονοϊό. Φόβοι για αναζωπύρωση των μεταλλάξεων Δέλτα και Όμικρον. Εφημερίες τρόμου στο «Αττικόν». 40 μοναχοί νεκροί

Ελλάδα
Tools

Παράταση μέχρι τέλος του Ιανουαρίου πήραν τα μέτρα που ισχύουν από την Πρωτοχρονιά στα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης.

Και αυτό, διότι παρά τη σταθεροποίηση που παρουσιάζει ο αριθμός των κρουσμάτων, οι «σκληροί» δείκτες – διασωληνώσεις και εισαγωγές – δεν λένε να υποχωρήσουν, απομακρύνοντας έτσι το ενδεχόμενο οποιασδήποτε χαλάρωσης.

Η επιτροπή χθες εισηγήθηκε αρνητικά και έτσι τα μέτρα σε εστίαση και διασκέδαση θα παραταθούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Εκείνο που οδήγησε τους ειδικούς να εισηγηθούν αρνητικά για τη χαλάρωση των μέτρων ήταν οι πολύ σκληροί δείκτες της πανδημίας, καθώς συνεχίζεται ο μεγάλος ρυθμός εισαγωγών στα νοσοκομεία και ανάλογα αυξάνεται ο ρυθμός των εμβολιασμένων. 

«Τα μέτρα δεν είναι κάτι απλό. Όσο αφορά στην μουσική στην εστίαση είναι κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη μείωση, αλλά στα νυχτερινά κέντρα είναι δύσκολο να συγκρατηθούμε και να μην έρθουμε σε επαφή», δήλωσε στο MEGA ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Μέχρι 31 Ιανουαρίου καταστήματα εστίασης θα λειτουργούν μέχρι τις 12:00 τα μεσάνυχτα μόνο για καθήμενους, σε τραπέζια έως 6 άτομα, ενώ η μουσική παραμένει στο «αθόρυβο». Μειωμένη θα είναι και η πληρότητα στα γήπεδα, ενώ συνεχίζεται η εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50%. 

«Με μεγάλο προβληματισμό και βαριά καρδιά είπαμε χθες στην Επιτροπή να συνεχιστούν τα μέτρα για όσους δεν εργάζονται», δήλωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Χθες ο αριθμός των θανάτων από κορονοϊό έφτασε τους 88. Οι διασωληνωμένοι άγγιξαν τους 683, ενώ οι νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας έφτασαν τις 553!

«Ενώ κυριαρχεί η μετάλλαξη Όμικρον και φαίνεται ότι αρχίζει και κυριαρχεί στις εισαγωγές, η Δέλτα κυριαρχεί στις διασωληνώσεις και τους θανάτους», είπε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο καθηγητής και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης καθώς προειδοποιεί ότι δεν πρέπει να υπάρξει κανένας εφησυχασμός, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να «αναζωπυρωθούν» η μετάλλαξη Δέλτα και η Όμικρον.

«Τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας.. Το επόμενο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να αποφευχθεί αυτό που συνέβη την προηγούμενη άνοιξη. Το άσχημο επιδημικό κύμα που θα φέρει χιλιάδες θανάτους.. δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να «αναζωπυρωθούν» η μετάλλαξη Δέλτα και η Όμικρον».

Εφημερίες τρόμου στο «Αττικόν»

Γιατροί και νοσηλευτές καθημερινά δίνουν μάχη προκειμένου να κρατήσουν όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι εικόνες από τη χθεσινή εφημερία του νοσοκομείου «Αττικόν» συγκλονίζουν… Δεκάδες κρεβάτια στοιχισμένα το ένα δίπλα στο άλλο έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους του νοσοκομείου αλλά και κάθε κενό σημείο που θα μπορούσε να μπει κρεβάτι με ασθενείς.

40 μοναχοί νεκροί

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Τα Νέα» στις Μονές του Αγίου Όρους έχει ξεσπάζει εμφύλιος μεταξύ αρνητών και εμβολιασμένων, ενώ σε σύνολο 1.800 μοναχών έχουν νοσήσει περίπου 1.000, την στιγμή που περισσότεροι από 40 μοναχοί έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορονοϊό.

Από σήμερα είναι διαθέσιμη η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού για τους ανοσοκατεσταλμένους πολίτες, ώστε να κλείσουν τα ραντεβού τους.

Διπλά εμβολιασμένος 14χρονος νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ

Την ίδια στιγμή ένα νεαρό αγόρι 14 χρονών νοσηλεύεται στο ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη. Το αγόρι είναι διπλά εμβολιασμένο και νοσεί με Όμικρον, ενώ παρουσίασε σημάδια μυοκαρδίτιδας.

Το αγόρι παέι καλύτερα και σύμφωνα με τους γιατρούς, δεν έχει υποκείμενα νοσήματα κι έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τη διασωλήνωση.