Νέα μέτρα για περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού: Αλλαγές σε εστίαση και διασκέδαση από 3 Ιανουαρίου 2022 - Τι θα ισχύει για γήπεδα και τηλεργασία

Ελλάδα
Tools

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με σκοπό να μπει φρένο στην εξάπλωση του κορονοϊού και κυρίως στη μετάλλαξη Όμικρον, που προκαλεί μεγάλη ανησυχία, ιδιαίτερα για την Αττική.

Τα μέτρα που θα αρχίσουν να ισχύουν από τις 3 Ιανουαρίου 2022: 

Υποχρεωτική μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα τόσο στα σούπερ μάρκετ, όσο και στα ΜΜΜ. Θα είναι υποχρεωτική και για τους εργαζόμενους στην εστίαση.

Εστίαση – Ψυχαγωγία

Ωράριο έως 12 τα μεσάνυχτα.
Δεν θα επιτρέπονται όρθιοι πελάτες
Έως έξι άτομα στα τραπέζια
Αν υπάρξει παραβίαση μέτρων, θα σταματήσει η μουσική

Γήπεδα

Μείωση πληρότητας στα γήπεδα στο 10% από εμβολιασμένους θεατές με πλαφόν 1.000 άτομα
Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, κεκλεισμένων των θυρών

Μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

Επισκεπτήριο μόνο με PCR 48 ωρών

Εργασιακοί χώροι

Τηλεργασία σε ποσοστό έως 50% και κυλιόμενο ωράριο.

Τα νέα αυτά μέτρα τίθενται σε ισχύ από τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2022 και θα ισχύουν έως τις 16 Ιανουαρίου, ενώ όπως είπε δεν αποκλείεται να παραταθούν. 

«Η πανδημία και η μετάλλαξη της Ομικρον είναι σε μεγάλο βαθμό στην ελληνική επικράτεια και ιδιαίτερα στην Αττική. Αυτό μας προβλημάτισε για τον χρόνο ισχύος των μέτρων. Δεν υπάρχει ιδιαίτερη πίεση στο ΕΣΥ και έτσι τα μέτρα θα ισχύσουν από 03/01/2022» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Οι νέοι να αποφύγουν επαφή με γονείς και παππούδες

Ο υπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση ιδιαίτερα στους νέους να αποφύγουν τις επόμενες ημέρες να έχουν επαφή με τους γονείς, τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους.

Να είμαστε προσεκτικοί όλο αυτό το διάστημα να τηρούμε τα μέτρα και να διασκεδάσουμε αλλά την επόμενη ημέρα να έχουμε κάνει έναν έλεγχο ειδικά αν έρθουμε σε επαφή με άνω των 60 ετών.