Πως εξελίσσεται η κακοκαιρία CAMEL. Πως εκτιμάται ότι θα είναι ο καιρός τα Χριστούγγενα

Ελλάδα
Tools

Η κακοκαιρία Carmel πρόκειται να φέρει κρύο και χιόνια σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου στην Αττική θα υπάρξουν χιόνια το Σάββατο πάνω από τα 300 με 400 μέτρα, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα υπάρξουν και πάνω από τα 200 μέτρα προς το βράδυ, αλλά κυρίως στις δυτικές περιοχές.

Προσοχή θα χρειαστούν οι ισχυροί άνεμοι, καθώς αναμένεται να έχουν ρυπές έως και 9 μπόφορ. Η Θερμοκρασία στην Αττική θα φτάσει μέχρι τους 7 βαθμούς, αλλά στα βόρεια τμήματα το θερμόμετρο θα είναι κοντά στο 0.

Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου από την Πέμπτη αλλάζει το σκηνικό του καιρού με βαρομετρικά χαμηλά και νοτιάδες, κάτι που σημαίνει ότι μετά το παγερό ξεροβόρι θα έχουμε σε πολλές περιοχές πυκνές ομίχλες που θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την παραμονή των Χριστουγέννων. 

Τα Χριστούγεννα τώρα, χιόνια αναμένεται να πέσουν, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, μόνο στα πολύ ορεινά τμήματα της Ηπείρου και συγκεκριμένα πάνω από τα 1.700 μέτρα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος, αλλά θα υπάρχουν σε ορισμένες περιοχές ανοίγματα.