Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Αποτελέσματα στο 84,17% των ψηφοδελτίων - H προσέλευση των ψηφοφόρων ξεπέρασε κάθε προσδοκία

Ελλάδα
Tools

«Κλείδωσε» οριστικά η πρώτη θέση στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, με τον Νίκο Ανδρουλάκη, να περνά στον δεύτερο γύρο και να περιμένει τον αντίπαλό του την επόμενη Κυριακή. Το ποσοστό που λαμβάνει βρίσκεται κοντά στο 38%, σύμφωνα με τα νεότερα αποτελέσματα στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, με καταμετρημένο το 81,17% των ψήφων.

Στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 27,78% φαίνεται ότι περνά ο Γιώργος Παπανδρέου, αλλά σε μικρή απόσταση βρίσκεται ο Ανδρέας Λοβέρδος με ποσοστό 26,01%. Με λιγότερες από 60.000 ψήφους να μην έχουν καταμετρηθεί οι δυο τους θα περιμένουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να δουν ποιος θα βρεθεί στον β’ γύρο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, με καταμετρημένο το 84,17% των ψήφων και το 86,68% των εκλογικών τμημάτων οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν:

Νίκος Ανδρουλάκης: 37,09%
Γιώργος Παπανδρέου: 27,78%
Ανδρέας Λοβέρδος: 26,01%

Παύλος Χρηστίδης: 3,2%
Χάρης Καστανίδης: 2,99%
Παύλος Γερουλάνος: 2,92%

Σημειώνεται ότι η προσέλευση των ψηφοφόρων ξεπέρασε κάθε προσδοκία καθώς υπολογίζεται ότι προσήλθαν στις κάλπες περισσότεροι από 280.000 ψηφοφόροι και όπως μετέδωσε η Κάτια Φωτιάδου στο OPEN, η προσέλευση ξεπέρασε και την πιο αισιόδοξη πρόβλεψη.

Είναι ενδεικτικό ότι κάποιο στιγμή καταγράφηκαν 430 ψήφοι ανά λεπτό, κάτι που συνεπάγεται 25.000 ψήφους την ώρα. Σημειώνεται μάλιστα ότι σε κάποια εκλογικά κέντρα τα ψηφοδέλτια τελείωσαν και έπρεπε να αποσταλούν νέα ώστε να συνεχίσει η διαδικασία!

Οι κάλπες στα περισσότερα εκλογικά τμήματα της χώρας έκλεισαν στις 20:00 μετά από μονόωρη παράταση που ανακοίνωσε η ΕΔΕΚΑΠ, ωστόσο υπήρξε και νέα παράταση στα εκλογικά τμήματα όπου υπάρχουν ουρές, μέχρι να ψηφίσουν όλοι οι πολίτες που έχουν προσέλθει στις κάλπες. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, τα τελικά αποτελέσματα θα έχουν καταγραφεί γύρω στη 1 το ξημέρωμα.