Θεσσαλονίκη – Σοβαρά επεισόδια στην πορεία αντιεξουσιαστών για τον θάνατο του 20χρονου με το κλεμμένο ΙΧ στο Πέραμα

Ελλάδα
Tools

Ήταν λίγο μετά τις 11.00 το βράδυ όταν αναρχικές ομάδες συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη και ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας για την υπόθεση του Περάματος.

Κάδοι πεταμένοι στη μέση του δρόμου, τζαμαρίες σπασμένες. Το κέντρο της Θεσσαλονίκης δεν αργεί να μετατραπεί σε πεδίο μάχης.

Όλα ξεκίνησαν όταν τα άτομα άρχισαν να σπάνε βιτρίνα επιχείρησης σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα η αστυνομία να επέμβει και να τους απωθήσει με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Γρήγορα τα επεισόδια επεκτάθηκαν σε όλο το κέντρο. Στη διάρκεια της διαδρομής ωστόσο, οι άγνωστοι προκαλούν φθορές και σε άλλες τζαμαρίες καταστημάτων, ενώ στη συνέχεια, τα άτομα διέφυγαν στα στενά πάνω από την Εγνατία.

Η αστυνομία προχώρησε σε τέσσερις προσαγωγές τα μεσάνυχτα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 20χρονου στο Πέραμα.

Ένταση επικράτησε και στα διυλιστήρια Ασπροπύργου, το βράδυ του Σαββάτου καθώς ομάδα 30 περίπου νεαρών ατόμων, καίγανε λάστιχα στο δρόμο μετά την αιματηρή καταδίωξη και το θάνατο 20χρονου από πυρά αστυνομικών στο Πέραμα.