Ακόμη ένα φράγμα έσπασε η Επιχείρηση Ελευθερία: Η χώρα ξεπέρασε τους 6.000.000 εμβολιασμούς - Πώς πάει η διαδικασία

Ελλάδα
Tools

Την ίδια ώρα ειδικοί και κυβέρνηση επισημαίνουν πως πρέπει πάση θυσία να επιτευχθεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας το καλοκαίρι το οποίο θα μας προστατέψει από τις μεταλλάξεις αλλά και θα μας χαρίσει περισσότερες ελευθερίες και ασφάλεια.

Κι ενώ η επιχείρηση Ελευθερία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, στόχος προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο να υπάρχει 70% ανοσία.

Ο στόχος αυτός εξαρτάται άμεσα από την δυναμικότητα του συστήματος εμβολιασμού και πιο συγκεκριμένα από τις παραδόσεις που αναμένονται στη χώρα μας. 

Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από το γεγονός πως η χώρα μας περιμένει τις δόσεις της Johnson & Johnson και της Pfizer, προκειμένου να ανοίξει και η πλατφόρμα για τους νέους 18-29, αλλά και για να ξεκινήσει ο εμβολιασμών κατ΄οίκον.

Ο επιχειρησιακός προγραμματισμός δεν τελειώνει όμως με το άνοιγμα όλων των ηλικιακών ομάδων και με όλα τα εμβόλια.

Άλλωστε στους επόμενους στόχους των αρμόδιων του υπουργείου Υγείας είναι να δώσουν το δικαίωμα της επιλογής των εμβολίων στους νησιώτες.

Πίεση στον επιχειρησιακό σχεδιασμό – Μεγαλύτερη η ζήτηση από τα εμβόλια

Ωστόσο όπως τόνισε σήμερα και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης, στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου ανάπτυξης, υπάρχει αρκετή πίεση ως προς τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, καθώς δεν υπάρχουν τόσα εμβόλια όσο είναι η ζήτηση από τον κόσμο.

«Δεν έχουμε τόσα εμβόλια, όσο είναι η ζήτηση από τον κόσμο. Το βλέπουμε και στα ραντεβού. Ανοίγουν τα ραντεβού πολύ γρήγορα και άρα δεν έχουμε αδιάθετα εμβόλια. Στην Αττική είναι ελάχιστα τα εμβόλια που είναι διαθέσιμα. Αυτή τη στιγμή σαν σχεδιασμό δεχόμαστε πίεση με τα εμβόλια», τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Ωστόσο αυτή η κατάσταση δεν θα παραμείνει έτσι για πάντα, καθώς όπως τόνισε και ο κ. Θεμιστοκλέους κάποια στιγμή η χώρα μας θα περάσει στη δεύτερη φάση, όπου εκεί θα υπάρχουν και περισσότερα διαθέσιμα εμβόλια.

ingr