Μεγάλη ανησυχία για κρούσματα σε παιδια: Στο νοσοκομείο της Πάτρας και βρέφος... δύο μηνών με κορονοϊό. Τα νεότερα για τους 9χρονο και 10χρονο

Ελλάδα
Tools

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών διακομίζεται βρέφος δύο μηνών, που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, εντείνοντας την ανησυχία των γιατρών με τα αυξανόμενα περιστατικά παιδιών που προσβάλλονται από Covid στην Αχαΐα.

Νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, ένας 10χρονος εισήχθη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, αφότου είχε λιποθυμικό επεισόδιο, υποβλήθηκε σε τεστ covid και βγήκε θετικό.

Την ίδια ώρα, βελτιούμενη βαίνει η υγεία του 9χρονου που έχει προσβληθεί με κορονοϊό και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της κλινικής Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Πάτρας ενώ, όπως αναφέρουν τα τοπικά ΜΜΕ, οι γιατροί εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι.

«Είναι μια καλύτερη ημέρα. Φαίνεται πως ανταποκρίθηκε στην χθεσινή αύξηση των παραμέτρων και την πρηνή θέση. Να δούμε αν το επόμενο 24ωρο διατηρηθεί αυτή η σταθερότητα και βελτίωση και μήπως πάρουμε την καλή βόλτα και να έχουμε καλά νέα. Είναι ακόμα στην Εντατική και συνεχίζεται η αγωγή στον μη επεμβατικό αερισμό που αυτή είναι και η ενδεδειγμένη θεραπεία και η αγωγή του από χθες έχει ενισχυθεί με κάποια φάρμακα.

Να σεβόμαστε αυτό τον ιό, αυτός πάντα παίζει το τελευταίο χαρτί. Είμαστε όλοι κοντά του χθες βράδυ, οι νοσηλευτές μας είναι εδώ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Eντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης, Διευθυντής ΕΣΥ και υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων.