Τρίτη, 12 Ιανουαρίου: 866 νέα κρούσματα, 27 νεκροί και 337 διασωληνωμένοι - Στο «κόκκινο» η Αττική με 364 κρούσματα – Σε ποιες περιοχές εντοπίζονται

Ελλάδα
Tools

Ιδιαιτέρως αυξημένα είναι τα κρούσματα στη χώρα μας σήμερα, με την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας να χειροτερεύει όσο περνούν οι μέρες, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς τους επιστήμονες που μιλούν για δύσκολες μέρες που έρχονται.

Στο «μάτι» του κοροναϊού βρίσκεται για ακόμα μια μέρα η Αττική, η οποία καταγράφει λίγο λιγότερα από τα μισά κρούσματα του κοροναϊού στο σύνολο της χώρας.

Συγκεκριμένα, στο Λεκανοπέδιο εντοπίζονται 364 από τα συνολικά 866 κρούσματα που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Ο Κεντρικός Τομέας Αθηνών, όπως και τις προηγούμενες μέρες «φλέγεται» με 106 κρούσματα. Πρόκειται για τα περισσότερα κρούσματα από οποιαδήποτε περιοχή της χώρας μας.

Ακολουθεί ο Βόρειος Τομέας Αθηνών με 52 κρούσματα και στη συνέχεια Δυτική Αττική και Πειραιάς με 49 μολύνσεις.

Επιπλέον, 38 κρούσματα καταγράφονται στην Ανατολική Αττική και ακόμα 36 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών.

Τέλος, 34 κρούσματα καταγράφει ο Νότιος Τομέας Αθηνών.

Δείτε αναλυτικά:

Κεντρικός Τομέας Αθηνών 106
Βόρειος Τομέας Αθηνών 52
Δυτική Αττική 49
Πειραιάς 49
Ανατολική Αττική 38
Δυτικός Τομέα Αθηνών 36
Νότιος Τομέας Αθηνών 34

Πάνω από 22.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική

Η Αττική εδώ και μέρες αποτελεί το μεγαλύτερο «αγκάθι» για τους ειδικούς, οι οποίοι απλά ελπίζουν να μην γίνει… η Θεσσαλονίκη του τρίτου κύματος.

Σύμφωνα με όσα είπε χθες, Δευτέρα, ο καθηγητής, Νίκος Θωμαΐδης, η Αττική «βράζει», με τα λύματα δείχνουν και αυτά με τη σειρά τους, μετά τα κρούσματα, αύξηση.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, στο Λεκανοπέδιο υπάρχουν αυτή τη στιγμή περίπου 22.000 ενεργοί φορείς του ιού.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους: Το πρώτο δεκαήμερο του νέου έτους, στην Αττική έχουν καταγραφεί πάνω από 2.500 νέες λοιμώξεις.

Οι περισσότερες εξ αυτών εντοπίζονται στο κέντρο της Αθήνας, το οποίο βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Προβληματικοί είναι και οι αριθμοί της Δυτικής Αττικής, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται εδώ και αρκετές εβδομάδα σε καραντίνα.