Η Ελλάδα σηκώνει μανίκια - Οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του COVID-19 και τα μηνύματα ελπιδας

Ελλάδα
Tools

Ιστορική χαρακτηρίζεται η σημερινή μέρα, σε ό,τι αφορά την μάχη κατά της πανδημίας του νέου κορονοϊού στην Ευρώπη, με τους πρώτους εμβολιασμούς να αρχίζουν και στην Ελλάδα, όπου πολιτική και πολιτειακή ηγεσία, δίνουν το παράδειγμα, σπεύδοντας να εμβολιαστούν μεταξύ των πρώτων.

Μία νοσηλεύτρια, η Ευσταθία Καμπισιούλη και ένας ηλικιωμένος, ο 88χρονος τρόφιμος Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων, ο Μιχάλης Γιοβανίδης, είναι οι δύο πρώτοι άνθρωποι που εμβολιάστηκαν στην Ελλάδα.

Και οι δύο εμβολιάστηκαν στον Ευαγγελισμό, με πρώτη την κ. Καμπισιούλη. Η ίδια ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετη, σηκώνοντας, μάλιστα τον αντίχειρα την στιγμή που η συνάδελφός της την εμβολίαζε.

emvo ilikiom

Ακολούθησε ο εμβολιασμός του κ. Γιοβανίδη. Οι δυο τους επελέγησαν για συμβολικούς λόγους, ως μέλος του υγειονομικού προσωπικού της χώρας και άνθρωπος που ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Την σκυτάλη πήραν στελέχη της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας του τόπου, με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό να εμβολιάζονται πρώτοι.

Στον Ευαγγελισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Πρώτη εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

"Τα φετινά Χριστούγεννα το μεγαλύτερο δώρο μας το έκανε η επιστήμη", ανέφερε η πρόεδρος κατά την έξοδό της και συνέχισε: "οι επιστήμονες που μόχθησαν και πέρασαν νύχτες αγωνίας για να έχουμε το εμβόλιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση που κατάφερε να μοιραστούν ταυτόχρονα οι δόσεις στα Κράτη-Μέλη, αποδεικνύοντας ότι είναι κοινότητα αλληλεγγύης".

emvol sakelaropoul

Όπως είπε η Πρόεδρος, το υγειονομικό προσωπικό και οι εργαζόμενοι στα νοσκομεία, τους οποίους-τόνισε- δεν θα μπορέσουμε ποτέ να τους ευχαριστήσουμε αρκετά, έχουν τώρα να αναλάβουν και το έργο του εμβολιασμού.

Στο "Αττικόν" ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο νοσοκομείο Αττικόν, προσήλθε προκειμένου να εμβολιαστεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός είχε, μάλιστα, διάλογο με τον Σωτήρη Τσιόδρα και την νοσηλεύτρια που τον εμβολίασε, πριν την διαδικασία. Κατά τη διάρκεια του εμβολιασμού ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι πρόκειται για "παντελώς ανώδυνη διαδικασία".

Σειρά, μετά τον πρωθυπουργό στο Αττικόν, πήρε ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος έκανε λόγο για μία ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και τον κόσμο, τονίζοντας ότι εμβολιάζεται ως υγειονομικός.

Λίγο αργότερο, και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, εμβολιάστηκε στον Ευαγγελισμό.

news247