Κοροναϊός: Εστίες υπερμετάδοσης οι πλατείες της Αττικής που την σφυροκοπά ο κορωνοϊός: Ενας μπορεί να μολύνει 80-90, ή ακόμα και 100

Ελλάδα
Tools

Μπορεί για πολλούς οι εικόνες συνωστισμού στην πλατεία να θεωρούνται προκλητικές από την άποψη ότι οι άνθρωποι επιλέγουν την καλοπέραση από την ασφάλεια, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς ελλοχεύουν πολλοί περισσότεροι κίνδυνοι που δεν είχαμε σκεφτεί.

Οι εικόνες από τις γεμάτες πλατείες των τελευταίων ημερών προκαλούν ανησυχία στην κυβέρνηση η οποία στέλνει συνεχώς μηνύματα ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα στη φαρέτρα της.

Άλλωστε ο κοροναϊός συνεχίζει να σφυροκοπά την Αττική, η οποία συγκεντρώνει σταθερά τα μισά ή και περισσότερα από τα κρούσματα κοροναϊού που καταγράφονται στην επικράτεια.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, για το διάστημα 12-24 Σεπτεμβρίου, ενώ το ποσοστό των θετικών τεστ δεν ξεπέρασε το 3% πανελλαδικά, στην Αττική για το ίδιο χρονικό διάστημα έφτασε το 5%.

Μάλιστα, από τα 2.500 ενεργά κρούσματα στο λεκανοπέδιο, η Αθήνα συγκεντρώνει το 40%.

Γώγος για πλατείες: Μεγάλη πιθανότητα υπερμετάδοσης, ένας μπορεί να μολύνει δεκάδες

Ο Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί ανέφερε ότι «πρέπει να κατέβουμε σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων για να είμαστε ευχαριστημένοι».

«Υπήρχε ο κίνδυνος με την αύξηση των κρουσμάτων που βλέπαμε να γίνουν 1000.

Τώρα υπάρχει μια σταθερότητα. Αυτή την στιγμή το ποτήρι είναι μισογεμάτο».

Ο κ. Γώγος ανέφερε ότι υπάρχει πιθανότητα υπερμετάδοσης στις πλατείες, λόγω συνωστισμού. Ένας μπορεί να μολύνει 80-90 ή ακόμα και 100 άτομα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Μάλιστα, σημείωσε πως η διασπορά στην Αθήνα οφείλεται και σε όλα αυτά. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις κόσμου χωρίς μάσκα. «Είναι ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς μάσκα».

Οι νέοι στο επίκεντρο της πανδημίας – Τρεις διασωληνωμένοι κάτω των 40

Αναφερόμενος στον βαθμό μετάδοσης σε νεαρές ηλικίες εξήγησε πως αυτή την στιγμή έχουμε διασωληνωμένους που είναι νεαροί. «Είχαμε 28χρονο στην Πάτρα μια 17χρονη στην Θεσσαλονίκη και σε μικρή ηλικία. Δεν είναι τελείως άτρωτοι. Πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας.

Το ίδιο και οι νέοι γιατί κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα τους σε κάτι τέτοιο» ανέφερε χαρακτηριστικά.