Αποκαλυπτική Δημοσκόπηση Opinion Poll: Τι λενε οι Έλληνες για τις ενέργειες της κυβέρνησης - Είκοσι μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Ελλάδα
Tools

Σχεδόν καθολική αποδοχή των κυβερνητικών χειρισμών για την αντιμετώπιση του κοροναϊού δείχνει νέα πανελλαδική μέτρηση της "Opinion Poll".

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μέτρηση, το 95,7% συμφωνεί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας, οι εννέα στους δέκα συμφωνούν με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ το 93% δηλώνει ικανοποιημένο από την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της κατάστασης από τον κ. Τσιόδρα. Παράλληλα, το 75% θεωρεί θετικό το μέτρο της άδειας ειδικού σκοπού, ενώ το 52,5% συμφωνεί με τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης.

Ποσοστό 86,4% εκφράζει την ανησυχία του για την πανδημία, το 72,1% πιστεύει ότι τα μέτρα θα διαρκέσουν περισσότερο από τρεις μήνες, ενώ ποσοστό κοντά στο 65% πιστεύει ότι οι Έλληνες είναι πιο πειθαρχημένοι συγκριτικά με τους Ιταλούς και τους Ισπανούς. Ωστόσο το 63,2% πιστεύει πως το σύστημα υγείας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στην περίπτωση που αυξηθεί κατά πολύ ο αριθμός των κρουσμάτων.

Είκοσι μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τα ποσοστά των κομμάτων, η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει πλέον τις 20 ποσοστιαίες μονάδες. Το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 40%, έναντι 20,2% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν ΚΚΕ 5,5%, ΚΙΝΑΛ 5%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ25 2%, Άλλο κόμμα 2%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος φτάνει το 15,8% 

dimosk opinion

Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Δημοφιλέστερος υπουργός με ποσοστό 61% είναι ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούν οι Νίκος Δένδιας 58%, Τάκης Θεοδωρικάκος 54%, Χρήστος Σταϊκούρας 52% και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 51%.

Μεγάλη πλειοψηφία συμφωνεί με το κλείσιμο των συνόρων στον Έβρο

Τέλος, αναφορικά με τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο ζήτημα των συνόρων στον Έβρο, το 83,9% απαντούν ότι η στάση που κράτησε η κυβέρνηση απέναντι στην Τοτρκία ήταν θετική ενώ οκτώ στους δέκα συμφωνούν με την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα σύνορα στις Καστανιές απαγορεύοντας την παράνομη είσοδο στους μετανάστες. Σημειώνεται ότι με το συγκεκριμένο μέτρο συμφωνεί και το 72,7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.