Ευθύνη ΟΛΩΝ να ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ: Κρας τεστ θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο για την επιβολή γενικής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ελλάδα
Tools

Κρας τεστ για την απαγόρευση του κοροναϊού θα είναι αυτό το Σαββατοκύριακο, καθώς όσο αυξάνονται τα κρούσματα και οι θάνατοι στη χώρα μας, τόσο αυξάνεται και η αδιαφορία και η ανευθυνότητα των πολιτών στις συστάσεις να μείνουμε σπίτι.

Με τον καθ. Σωτήρη Τσιόδρα να αναφέρει ότι σε δύο εβδομάδες θα έχουμε πλήρη εικόνα για την πορεία του κοροναϊού στην Ελλάδα, ο οποίος έχει απλώσει για τα καλά τη σκιά του τόσο στην κοινωνία όσο και στην οικονομία, η συμμόρφωση στα περιοριστικά μέτρα είναι απαραίτητη για το καλό όλων.

Σε υψηλούς τόνους, τόσο ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας όσο και ο Νίκος Χαρδαλιάς επέπληξαν τους πολίτες που έκαναν «ουρές» σε διόδια και λιμάνια για να πάνε στην επαρχία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κοροναϊό τα είπε όλα με μία φράση: «Δεν είναι διακοπές».

«Είναι συμπεριφορές που υποβαθμίζουν όλη την προσπάθεια που γίνεται και αυξάνουν τον κίνδυνο μετάδοσης και διασποράς της νόσου στις μικρές τοπικές κοινωνίες», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσιόδρας παρακάλεσε όσους ήδη βρίσκονται στην επαρχία και στα νησιά να μην έρθουν σε επαφή με κάποιον που θα μπορούσε δυνητικά να νοσήσει και να κινδυνεύσει από τον νέο κορονοϊό.

Χαρακτηριστικά ανέφερε το παράδειγμα νησιού στα Δωδεκάνησα, όπου η μόνη επαφή επιβεβαιωμένου κρούσματος της νόσου ήταν επισκέπτης από την Αθήνα.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και η άγνοια του υπαρκτού μεγάλου κινδύνου για όλες και όλους, ούτε επιτρέπεται, ούτε συγχωρείται!

Για να έχουμε μία ιδέα για το τι πιθανώς έρχεται, πριν 10 μέρες η Ιταλία είχε 322 κρούσματα και 10 κεκρούς. Οι Ιταλοί ξαμολύθηκαν στα χωριά τους!

Σήμερα μόνο θρηνούν 627 ψυχές!!