Στα 46 ανήλθαν τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα - 464 τα συνολικά καταγεγραμμένα – 72 με απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης

Ελλάδα
Tools

Ακόμη 46 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σ. Τσιόδρας. Ο ίδιος τόνισε πως τα συνολικά καταγεγραμμένα κρούσματα στη χώρα μας ανέρχονται σε 464.

Ο ίδιος τόνισε πως 78 άτομα νοσηλεύονται στη χώρα μας, ενώ 72 κρούσματα είναι άγνωστης προέλευσης, δηλαδή δεν έχουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα ή ταξιδιωτικό ιστορικό σε χώρες με διασπορά του κορωνοϊού.

Συνολικά 16 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ο κ. Τσιόδρας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του έκτου νεκρού. Ο ίδιος παρατήρησε πως σύμφωνα με τις στατιστικές οι περισσότεροι νεκροί είναι άνδρες, ενώ τη χώρα μας η θνητότητα ανέρχεται σε κάτω από 1%.

Συνολικά 19 άτομα που νοσηλεύονταν, πήραν εξιτήριο.

Όπως ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας με τα σημερινά στοιχεία φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται η εκτίμηση της ομάδα της αναπληρώτριας καθηγήτριας Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής στο Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Βάνας Σύψα ότι στην χώρα μας υπάρχουν αυτή τη στιγμή 2.000 με 3.000 κρούσματα του κορωνοϊού.

«Εξετάζουμε τη χορήγηση ορού από όσους θεραπεύτηκαν», επεσήμανε ο λοιμωξιολόγος, τονίζοντας ότι από την Παρασκευή θα υπάρξουν μέτρα - ανακοινώσεις και για τους νεφροπαθείς.

Ο λοιμωξιολόγος διαμήνυσε σε κάθε τόνο πως πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις και τα ταξίδια. Απηύθυνε εκ νέου έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν στα χωριά τους και τα νησιά τους. «Δεν μπορεί τα πλοία μας να έχουν εικόνα Δεκαπενταύγουστου με οικογένειες που πάνε στα νησιά τους».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και επίσημα την αναστολή λειτουργίας των ξενοδοχείων πόλεων. Επανέλαβε τις αυστηρές συστάσεις που έκανε για περιορισμό και αποφυγή των μετακινήσεων.