21 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - 352 συνολικά - Τα ωράρια των σούπερ μάρκετ διευρύνονται - Ποια καταστήματα μένουν ανοιχτά - Σε καραντίνα όποιος έρχεται από το εξωτερικό

Ελλάδα
Tools

Στα 352 ανέρχονται συνολικά τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ οι νεκροί είναι τέσσερις. Στην ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ανακοινώθηκε επίσης από τον Νίκο Χαρδαλιά πως διευρύνεται το ωράριο των σούπερ μάρκετ. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, υπήρχουν 21 νέα κρούσματα. Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 65 ασθενείς, οι 9 είναι διασωληνωμένοι, σε νοσοκομεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας.

Παράλληλα, 10 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τα νοσοκομεία. Ακόμη, τα 51 από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι απροσδιόριστα.

Τα περισσότερα κρούσματα εξακολουθούν να εντοπίζονται στην Αθήνα ενώ έχουν μέχρι τώρα ελεγχθεί περισσότερα από 4.320 εργαστηριακά δείγματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπέρασαν τις 175 χιλιάδες και οι θάνατοι είναι 6.700, σημείωσε ο λοιμωξιολόγος. 

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο νέος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, τα ωράρια του σούπερ μάρκετ διευρύνονται.

Συγκεκριμένα, θα είναι ανοιχτά από τις 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ, ενώ θα δουλεύουν και τις Κυριακές.

Ποια καταστήματα μένουν ανοιχτά

Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ακόμη πως ανοιχτά θα μείνουν:

Σούπερ μάρκετ
Φαρμακεία
Μίνι μάρκετ
Περίπτερα
Κρεοπωλεία
Φούρνοι
Μανάβικα
Υπηρεσίες ντελίβερι
Πρατήρια καυσίμων
Συνεργεία αυτοκινήτων
Τράπεζες
Υπηρεσίες κούριερ
Pet shop
Καταστήματα γεωργικών προϊόντων
Καταστήματα επισκευής, όπως οπτικά και καταστήματα κινητής

Σημείωσε πως όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών με πολύ αυστηρές ποινές για τους παραβάτες.

cnngr