Σκληρή απάντηση στην παραληρηματική δήλωση εκπροσώπου της Τουρκίας: "Είστε οι πρώτοι στην Ιστορία που χρησιμοποιείτε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό". Οι μετανάστες αποψιλώνουν το παρόχθιο δάσος του Εβρου

Ελλάδα
Tools

Σκληρή απάντηση στην Τουρκία και την παραληρηματική δήλωση του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι δίνει ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείο Εξωτρικών, Α. Γεννηματάς.

Ο κ. Γεννηματά επεισημαίνει πως η Τουρκίας – με τις αμέτρητες καταδίκες στον τομέα των ανθρωπίνων δκαιωμάτων- είναι η τελευταία που μπορεί να κουνά το δάχτυλο στην Ελλάδα, την στιγμή μάλιστα που είναι το μοναδικό κράτος στην παγκόσμια Ιστορία που χρησιμοποιεί μετανάστες ως «πολιορκητικό κριό» της χώρας μας.

Ο κ. Γεννηματάς στιγματίζει και την αναφορά Ακσόι περί «ναζιστικών πρακτικών» που δήθεν χρησιμοποιεί η Ελλάδα, κι επισημαίνει πως «τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν».

Ολόκληρη η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών, Α. Γεννηματά:

«Η χώρα που για πρώτη φορά στην Ιστορία χρησιμοποίησε μετανάστες ως πολιορκητικό κριό εναντίον άλλων χωρών, δεν δικαιούται να ομιλεί για δίκαιο και ανθρώπινα δικαιώματα. Άλλωστε, είναι γνωστές οι επιδόσεις της Τουρκίας στους συγκεκριμένους τομείς.

Επιπλέον, είναι απολύτως απαράδεκτη η επιλογή της να επιδεικνύει, επανειλημμένως μάλιστα, ασέβεια στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Μας έχει συνηθίσει σε κυνικές παραβατικές συμπεριφορές κάθε κανόνα δικαίου, είτε αφορούν κράτος δικαίου, ανθρώπινα δικαιώματα, δημοκρατία ή σχέσεις καλής γειτονίας στον άμεσο περίγυρο και την ευρύτερη περιοχή.

Στοιχεία που άλλωστε καταγράφονται κάθε χρόνο σε εκθέσεις της ΕΕ και διεθνών οργανισμών, μεταξύ άλλων.

Τα κροκοδείλια δάκρυα ουδένα πείθουν. Της συστήνουμε αυτεπίγνωση».

Οι εισβολείς του Έβρου καταστρέφουν το περιβάλλον! Οι μετανάστες αποψιλώνουν το παρόχθιο δάσος 

Αποψιλώνεται το παρόχθιο δάσος του ποταμού Έβρου, στην τουρκική πλευρά γύρω από τον μεθοριακό σταθμό του Παζαρκουλέ, από τους χιλιάδες λαθρομετανάστες που εξακολουθούν να βρίσκονται στο σημείο και χρησιμοποιούν τη ξυλεία προκειμένου ν’ ανάψουν φωτιές για να ζεσταθούν.

Οι εικόνες που μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ από την παρόχθια περιοχή του Έβρου, είναι αποκαρδιωτική και πολλοί μιλούν για περιβαλλοντική καταστροφή που εάν δεν ανακοπεί θα προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο σπάνιο οικοσύστημα του ποταμού…