Δύο νέες δημοσκοπήσεις: Ισχυρή εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση στον τρόπο διαχείρισης των εθνικών θεμάτων - «Ναι» στο κλείσιμο των συνόρων - Μεγάλο προβάδισμα της ΝΔ

Ελλάδα
Tools

Επιδοκιμάζει τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο προσφυγικό/μεταναστευτικό η συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, χαιρετίζοντας το «σφράγισμα» των συνόρων στον Έβρο, όπως προκύπτει από δύο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο. Παράλληλα, η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ισχυρό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Opinion Poll για λογαριασμό της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το 90% των πολιτών πιστεύει ότι ο Μητσοτάκης και η κυβέρνηση αντέδρασαν σωστά απέναντι στον εκβιασμό Ερντογάν, ενώ το 81% συμφωνεί με την σκλήρυνση της γραμμής που ακολουθεί η κυβέρνηση στο προσφυγικό/μεταναστευτικό.

Αντίθετα, το 62% των πολιτών δηλώνει ότι αποδοκιμάζει τη στάση που κράτησε στα γεγονότα στον Έβρο ο ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πρόθεση ψήφου, το 38,8% των πολιτών δηλώνει ότι θα ψήφιζε τη Ν.Δ., έναντι 20,8% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ, 4,5% που επιλέγει το ΚΙΝΑΛ, 5% που δηλώνει προτίμηση στο ΚΚΕ, 4,5% που προτιμά την Ελληνική Λύση και 2,7% που θα ψήφιζε ΜέΡΑ25.

Την ίδια ώρα, και στη δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για λογαριασμό της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών επιδοκιμάζει τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στις κρίσιμες και ραγδαίες εξελίξεις για τα εθνικά θέματα όσο και στη νέα «μάστιγα» του κορωνοϊού που απειλεί τη δημόσια υγεία.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την έρευνα, εννέα στους δέκα ερωτηθέντες απαντούν «ναι» στο κλείσιμο των συνόρων αλλά και στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία κλειστών δομών.

Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί στην έρευνα που διενεργήθηκε το διάστημα 3 έως 5 Μαρτίου, δηλαδή ενώ βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η «μάχη» στα σύνορα απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις κι ενώ τα κρούσματα του κορωνοϊού είχαν ξεπεράσει τα 30.

newpost