Κουκάκι: Μάχη ΕΛΑΣ-μπαχαλάκηδων! Κανείς δεν μιλάει για τη βία κατά αστυνομικών και τους τραυματισμούς τους!(vid)

Ελλάδα
Tools

koukaki elas katalipsi

Οι εικόνες από την "πολιορκία" της Ματρόζου, στο Κουκάκι, είναι πραγματικά συγκλονιστικές και αποτυπώνουν τις προθέσεις των μπαχαλάκηδων. Στις αποκαλυπτικές εικόνες της ΕΛ.ΑΣ. δεν φαίνεται τίποτα λιγότερο από σκληρή βία των αντιεξουσιαστών, με δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών.

Τεράστιοι τσιμεντόλιθοι και κάθε λογής πολεμοφόδια εκτοξεύονται από μεγάλο ύψος και μόνο από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός. Η άμεση εκκένωση του κτιρίου και οι συλλήψεις δείχνουν πως το κράτος είναι πλέον αποφασισμένο να απαντά σε κάθε τέτοια "επιχείρηση". 

Σε κάθε κράτος της πολιτισμένης Δύσης, εικόνες σαν αυτές που είδαμε το βράδυ του Σαββάτου, 11.02.2029, στο Κουκάκι, θα προκαλούσαν ένα πρωτόγνωρο “μούδιασμα”. Είναι, όμως, τόσες πολλές οι φορές που περιστατικά σαν αυτά έχουν συμβεί στην Ελλάδα, που σχεδόν δεν κάνουν καν εντύπωση. 

Τι δεν κάνει εντύπωση στην Ελλάδα; Οι εξαιρετικά βίαιες, δολοφονικές, επιθέσεις των… μπαχαλάκηδων εναντίον των αστυνομικών επειδή… μπορούν και -τις περισσότερες φορές- επειδή θεωρούν πως δεν θα υποστούν συνέπειες. 

Εικόνες με κουκουλοφόρους να εκτοξεύουν κάθε λογής αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών, από μπογιές, πέτρες και ξύλα, μέχρι και τεράστιες πέτρες και... τσιμεντόλιθους που πολύ εύκολα μπορούν να προκαλέσουν σοβαρότατους τραυματισμούς.

Η εικόνα αυτή “μιλά” από μόνη της. 

Κουκάκι

Ένας αντιεξουσιαστής κρατά με τα δυο του χέρια έναν τσιμεντόλιθο και από ένα μπαλκόνι τον πετά στους αστυνομικούς, οι οποίοι έχουν υψώσει τις ασπίδες τους, προσπαθώντας να προστατεύσουν τους συναδέλφους τους.

Είναι η στιγμή που οι δυνάμεις της αστυνομίας έκοβαν με τον τροχό την πόρτα του κτιρίου στην Ματρόζου, στο Κουκάκι, το οποίο προσφάτως είχε εκκενωθεί από την ΕΛ.ΑΣ., αλλά το απόγευμα του Σαββάτου ανακαταλήφθηκε από τους αντιεξουσιαστές.

Άμεση και αποτελεσματική η αντίδραση της αστυνομίας στο Κουκάκι

Είναι απλά κοινή λογική το ότι από καθαρή τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρότατος τραυματισμός αστυνομικού, ωστόσο το θετικό της υπόθεσης είναι πως το κράτος δείχνει να λειτουργεί.

Όχι μόνο η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν άμεση, με δυνάμεις της να σπεύδουν στο σημείο αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως το κτίριο της Ματρόζου κι άλλο ένα στην οδό Παναιτωλίου είχαν ανακαταληφθεί από τους μπαχαλάκηδες, αλλά μετά την παρουσία εισαγγελέα, μέσα σε λίγες ώρες τα δύο κτίρια είχαν εκκενωθεί ξανά. 

Το σημαντικότερο όμως; Έγιναν συλλήψεις. Οι πρωταγωνιστές αυτών των ακραίων, σοκαριστικών επιθέσεων εναντίον αστυνομικών στο Κουκάκι συνελήφθησαν και λίγες ώρες μετά οδηγήθηκαν στην Δικαιοσύνη.

Αυτό εκλαμβάνεται ως ένα σαφές “μήνυμα” του κράτους στους… επίδοξους μελλοντικούς μπαχαλάκηδες πως δεν υπάρχει ανοχή απέναντι σε πρακτικές άκρατης βίας. Πως δεν γίνεται να εκσφενδονίζεις τεράστιες πέτρες σε αστυνομικούς και να θεωρείς πως δεν θα υποστείς τις συνέπειες που προβλέπει ο Νόμος.

Το μόνο βέβαιο είναι πως όσο δεν υπάρχει ατιμωρησία, πως όσο το κράτος δείχνει αποφασισμένο να συλλαμβάνει τους ταραχοποιούς και να τους οδηγεί στην Δικαιοσύνη, σκηνές τόσο σοκαριστικές, σαν αυτές που είδαμε χθες βράδυ στο Κουκάκι θα γίνει δυσκολότερο να επαναληφθούν στο μέλλον.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα, Κυριακή 12.01.2020, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, ενώ η ΕΛ.ΑΣ. δημοσίευσε, όπως προαναφέραμε, βίντεο και φωτογραφίες από την επιχείρηση.

Δείτε τις εικόνες από το Κουκάκι

Κουκάκι
 
Κουκάκι