Καμμένος και Τσίπρας συνομίλησαν για την προανακριτική

Ελλάδα
Tools

tspras kammenos

Για τις επαφές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του προέδρου του με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, σχετικά με την πρότασή τους για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τη "λίστα Λαγκάρντ" μίλησε το πρωί ο βουλευτής Βασίλης Καπερνάρος.

«Με τον κ. Τσίπρα συνομίλησε (σσ ο κ. Καμμένος) τρεις φορές. Ξεκινήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, τα είπαμε, αλλά μας αρνήθηκαν. Γι' αυτό, στείλαμε σε όλους τους βουλευτές και περιμένουμε μέχρι το μεσημέρι να δούμε ποιοι θα συμφωνήσουν εγγράφως» ανέφερε βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε ταχθεί υπέρ της επιμονής του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Β. Καρπενάρος είπε πως δεν μπορεί να εξηγήσει αυτήν τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, «που όχι εμμονή και επιμονή, αλλά ούτε αναφορά στον κ. Παπανδρέου» περιλαμβάνει και προσέθεσε: «Γι' αυτό ο Πάνος Καμμένος προσωπικά πήρε τηλέφωνο τον κ. Τσίπρα. Θέλαμε να πούμε στον ΣΥΡΙΖΑ ότι βγαίνει από τα πραγματικά περιστατικά. Να αναζητήσετε τη σκοπιμότητα και τη φιλαλήθεια».

37 υπογραφές


Οι 18 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής και ο ανεξάρτητος Νίκος Νικολόπουλος συνυπογράφουν την πρόταση για τη συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» σε βάρος των κκ Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου, Παπανδρέου και Παπαδήμου.

 

Καμμένος: Ποινικές οι ευθύνες των Παπανδρέου και Παπαδήμου

«Υπάρχουν ποινικές ευθύνες των Γιώργου Παπανδρέου και Λουκά Παπαδήμου», είπε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Real fm, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.

«Μελετήσαμε τη δικογραφία για τη λίστα Λαγκάρντ και κάναμε ένα νομικό κείμενο. Προκύπτουν σαφείς ευθύνες και για τον κ. Παπανδρέου και για τον κ. Παπαδήμο. Ο κ. Παπανδρέου γνώριζε όπως ομολόγησε σε συνέντευξή του ότι τι συμβαίνει με τη λίστα», πρόσθεσε ο Π. Καμμένος.
Ακόμα, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε: «Ζητήσαμε τρεις φορές από τον κ. Τσίπρα να συνυπογράψει την πρότασή μας. Μου είπε ο κ. Τσίπρας ότι θα το σκεφθεί και χθες μου απάντησε αρνητικά. Επικοινώνησα και με το ΚΚΕ, η απάντηση και εκεί ήταν αρνητική. Το ίδιο έκανα και με ανεξάρτητους βουλευτές. Κάποιοι από αυτούς είπαν θα στηρίξουν την πρότασή μας. Έστειλα επιστολές σε όλους τους βουλευτές του κοινοβουλίου».
«Αν αρνιόμουν την υπογραφή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με τους οποίους με χωρίζει άβυσσος, θα συνέπραττα στο να μην στηθούν κάλπες για τους Παπανδρέου και Παπαδήμο», συμπλήρωσε ο Πάνος Καμμένος.
«Ο κ. Σαμαράς είχε υποσχεθεί να οδηγήσει σε εξεταστική επιτροπή, για το μνημόνιο, τον κ. Παπανδρέου, κάτι που δεν έκανε», τόνισε επίσης ο Π. Καμμένος.
Λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. γνωστοποίησε μέσω του twitter ότι το ΚΚΕ θα στηρίξει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων.