Αλ. Τσίπρας στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ: «Η συγκάλυψη έχει το ονοματεπώνυμο του Αντώνη Σαμαρά»

Ελλάδα
Tools

tsipras ko

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματος του. Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι δεν θέλει ούτε κάθαρση ούτε δικαιοσύνη. «Ομερτά και συγκάλυψη θέλει για να συνεχίσει να είναι πρωθυπουργός στη χρεοκοπημένη Ελλάδα των σκανδάλων και της διαπλοκής», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Στην εισήγησή του ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «επιχείρηση συγκάλυψης και προστασίας που έχει ονοματεπώνυμο. Και αυτό είναι Αντώνης Σαμαράς».

Ακόμη, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μετά την πλήρη κάλυψη και στήριξη που προσέφερε ώστε να μην συσταθεί εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, για να μάθουμε πως η κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου οδήγησε τη χώρα στο μνημόνιο, έτσι και σήμερα, μαζί με τον κ. Κουβέλη, δίνει όρκο σιωπής. Και προστατεύει όσους βρίσκονται πίσω από την τοποθέτηση της λίστας Λαγκάρντ στα συρτάρια τους. Ο πρωθυπουργός είναι αυτός που προσφέρει σανίδα σωτηρίας στους συνεταίρους του».

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σιωπήσει, τόνισε ο κ. Τσίπρας, μπροστά στις τεράστιες πολιτικές ευθύνες των μνημονιακών αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων «για την εγκαθίδρυση του καθεστώτος της κλεπτοκρατίας στην πατρίδα μας. Και ειδικότερα των πολιτικών ευθυνών και του κ. Παπανδρέου και τοτυ κ. Σαμαρά σε αυτή την υπόθεση».

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. Του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε ότι τους επόμενους τρεις μήνες έρχεται νέα δέσμη μέτρων που όπως σημείωσε, δεν θα αφήσει τίποτε όρθιο και θα μας πάει έναν αιώνα πίσω. «Δεν έχουμε αυταπάτες ότι οι συνέταιροι του μνημονίου και της κυβέρνησης θα διστάσουν. Δεν λογαριάζουν τίποτε. Δε σέβονατι απολύτως τίποτε. Κρύβονται από την κοινωνία και των ισοπεδώνουν. Αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να μας κουνάνε το δάχτυλο».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανησυχεί που τον πολεμά με λύσσα το σύστημα της διαπλοκής που κατέστρεψε τη χώρα, γιατί όπως είπε χαρακτηριστικά: «Για μας είναι ολοφάνερο: δεύτερος δρόμος δεν υπάρχει.

Ή μνημόνιο και χρεοκοπία ή ανατροπή και δημοκρατία. Ή διαπλοκή και κλεπτοκρατία ή διακαιοσύνη και δημοκρατία».

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι μόνο η αλήθεια, η δικαιοσύνη και η αποκατάσταση του δημόσιου συμφέροντος. «Δε στοχοποιούμε κανένα πολιτικό πρόσωπο».

Χαρακτήρισε «τουλάχιστον αστεία» τα περί σκευωρίας και περί επιχείρησης του ΣΥΡΙΖΑ να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ.

«Όποιος είναι ήσυχος με την συνείδησή του, είπε χαρακτηριστικά, δεν έχει παρά να κάνει το αυτονόητο, ο ίδιος να ζητήσει να ελεγχθεί».